Rälsus boerius - Rälsboan

Idag har en ny ormart upptäckts. Den sydsvenska rälsboan. Namnet kommer från dess boplats - tågrälsen. Där bygger den sitt bo, men stannar aldrig länge i ett och samma bo. Istället tillhör den släktet nomadormar, vilket innebär att den flyttar runt konstant. Rälsboan använder sig av tågen för att flytta runt. Den är väldigt farlig och kan krama ihjäl ett byte på tre månader, ibland kortare. Rälsboan är en mycket skicklig jägare som använder sig av list och hopp för att fånga sina byten.

När ett tåg passerar hoppar rälsboan upp på sista vagnen i tåget. Väl uppe på tåget slingrar den sedan in genom toaletten. När en människa sedan går in för att lägga ett lass, då slår den till. Har man tur så kommer man loss efter ett par månader men oftast är du fast tills du dör. Öresundstågen är värst drabbade då rälsboan dras till skitlukt. Rälsboan kan bli upp mot tre meter lång och väga runt ett gram. Den kan bli över hundra år gammal i rätt miljö. Rälsboan frodas på vintern eftersom det är en sketen årstid.

Det finns cirka en rälsboa i Sverige idag, men man beräknar att det kan finnas en till om något decennium. Därför varnar vi idag allmänheten om det nya hotet som kan komma att öka drastiskt över den kommande tiden. Håll uppsikt neråt, gott folk!



                                                                       En fullvuxen rälsboa




                                                   Rälsboans boplats

Kommentarer
Postat av: Evert

hahahahahaha.. jag hoppas inte denna boa gillar det nordliga klimatet.:S

2009-01-31 @ 17:12:50
Postat av: Jocki

Nja, det finns ju bara en än så länge och den håller till på Öresundslinjen. Men om några år så ;)

2009-01-31 @ 18:23:51
Postat av: Lotta

Hahah du är så jävla knäpp !;)<3

2009-02-01 @ 21:58:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0