Egypten - Del 6, 7 & 8

Nu undrar ni säkert varför jag har valt att slå ihop de sista tre dagrna när jag har skrivit om de andra separat. En enkel förklaring existerar; tisdagen efter vi kom tillbaka från Luxor, samt onsdagen gjorde vi egentligen inget som är värt att nämnas i detalj. Torsdagen va hemresedag och om jag ska vara helt ärlig, hände det mer på denna dagen än på de två dagarna före. i vilket fall som helst börjar jag med tisdagen.

Tisdag 11/3: jag och Anna unnade oss en rejäl sovmorgon på en hel timme(!) eftersom resan till Luxor hade tagit rejält på krafterna, då vi hade gått upp 04.30 två dagar i följd. 08.30 gick vi alltså upp och slingrade ner till frukosten. Vi var uppenbarligen inte de första som varit där då den va totalt länsad på allt ätbart nästan. Jävla Ryssar! Efter frukost krålade vi ut till poolen för att inta positioner i solstolarna, i vilka vi hade tänkt tillbringa större delen utav dagen. Problemet va bara att alla solstolar redan va upptagna och Towel-boy (som hette Tyson och gillade Maradona, men som blev förvånad när jag sa att Maradona slutat spela fotboll) kunde inte hjälpa oss hur mycket han än ville (rövslickare som alla andra, såklart). Vi fick ta två dynor istället och lägga dom på marken. Det funkade det också och vi lade oss för att steka lite i den 35 gradiga värmen. Poolen va trevlig även den och användes flitigt. Vi käkade lunch på hotellet och återgick sedan till solbadandet och solbrännepåbättringen. Det va gött som faen men det är svårt att beskriva...ja ni vet ju hur det är att sola så jag tror jag skippar det ;)
På kvällen gick vi ut å käkade på nån restaurang som tyvärr fallit mig ur minnet, men gott va det säkert! Vi snackade även med Marko och blev bjudna på rött hibiskusté som vanligt. Sedan tog vi en drink på balkongen och gick därefter å la oss.


image33


Onsdag 12/3: uppstigning 07.30 som vanligt. Frukosten var intakt och det fanns lediga solstolar. Tji, fick ni Ryssjävlar! Här skulle jag bara kunna säga att jag gjorde samma sak som dagen innan, och det tänker jag göra också; vi gjorde exakt samma sak denna dagen som förra dagen :D
På kvällen var det lite annorlunda dock. Jag å Anna köpte lite sovenirer till familjen. Lite papyrus och sånt typ. Vi köpte även en varsin kartouche. En kartouche är en halssmycke med ditt namn i hieroglyfer av guld. Diamanter finns även att finna på våra. De var fan inte billiga men shit va snygga dom e (bild längre ner!). Handgjorda också!
Efter att ha varit på sovenirjakt gick vi ut och letade efter en fin restaurang eftersom det va sista kvällen. Vi hittade en och vi trodde priserna skulle vara därefter också. Den va dock lika billig som allt annat i Egypten. Shit va billigt allt är i Egypten. Exempel: Ett paket cigg = 12 kr, en burk Cola = 4 kr och Svampfyllt Kycklingfilébröst med klyftpotatis och vitlökssås, samt en sallad + två Stella (inhemsk, god som fan, öl) = 70 kr(!!!!!!!!!!!!!). 70 kr får du inte ens en halv huvudrätt för i Sverige. T o m McDonald's va billigare. En Big Mac (typ) = 10 kr. Vi käkade gott och gick sedan för att säga hejdå till Marko. Han ville bjuda med oss till en äkta Egyptisk caféteria och vi hängde på. Det var mitt inne i ett Egyptiskt område i Hurghada och jag såg inga turister nånstans. Anna rökte shisha, men jag avstod eftersom jag inte gillar att få rök i lungorna. Anna å Marko satt och rökte på ett tag och sedan, framåt 12-tiden, slingrade vi hem. Dock blev vi guidade av Marko först genom massa affärer och han agerade tolk åt oss så att vi fick varorna billigare. Därefter upp på rummet och ta en drink på balkongen. Därefter i säng..

Torsdag 13/3 - Hemresa: dagen började 08.30. Vi käkade frukost och gick sedan ut i entréen för att vänta på bussen som skulle komma 10.35. En av rövslickarna anmärkte på att vi la hotell-dricksen i lådan (som va överenskommet mellan hotellet och Fritidsresor) istället för att springa runt och ge alla dricksen i handen. Allt för att få en extra slant! Hur jävla dum tror han att man är liksom? Patetiskt! Det hela blev inte bättre utav att han (liknade Saddam Hussein för övrigt) kom fram till mig och frågade varför jag va arg. Jag va ju inte arg så jag frågade varför han frågade det. Då sa aset att man alltid va tvungen att le. Då tänkte jag säga något väldigt otrevligt men jag lät bli och gick istället på toa för att slippa lismaren. 
Bussen va 15 minuter försenad men när vi väl kom på så va vi på väg hem! Det tog en halvtimme till flygplatsen och när vi kom dit sade dom åt oss att vi skulle gå igenom ungefär 5 passkontroller. Dom ljög inte. Det värsta jag varit med om. Okej, det är en militärflygplats men ändå! När vi väl kommit igenom alla metalldetektorer och kontroller satte vi oss ner och väntade på planet. Vi passade även på att handla lite taxfree-sprit till diverse människor. Planet lyfte vid 15.10, 40 minuter försenat. Nu kunde man äntligen slappna av tänkte jag, men icke! En skrikande bäbis gäckade mig under hela resan så jag hade ont i huvet när jag kom hem. Hem kom vi dock och mossan å fassan mötte oss på Landvetter. Vi körde till Varberg för en mellanlandning, med lasagne och sedan tog jag och Anna nattåget till Halmstad. 00.15 va vi hemma, över tolv timmar efter det att vi lämnat hotellet. Men hemma va vi iaf!

Så för att summera resan kan jag säga så här: vädret kunde inte varit bättre. Över 30 grader och sol varje dag. Stränderna sög balle då dom va nedskräpade och dessutom fanns det inga allmänna stränder. Vill du bada på en strand, åk till Tylösand! Egyptierna kan suga min *%¤#%& då dom va på en hela tiden. Ingenstans fick man vara ifred, inte ens på rummet när man försöker knulla! Det fanns dock undantag, men dom va lika sällsynta som gnuer är i Sverige. Maten va helt okej och själva staden va väl inget å klaga på direkt. Luxor va dock det bästa med hela resan och jag som är historieintresserad fann det extra spännande. Jag rekommenderar starkt Luxor! Resesällskapet kunde ha varit bättre...........nä jag skojar bara; Anna e bäst och jag älskar henne så otroligt mycke! :D Vi kommer nog aldrig återvända men det är kul att ha varit där iaf! Nästa resa blir till nån ö-grupp i Stilla Havet typ; Reunion Island någon? :) 15000 kr borta men det va det värt och dessutom e jag brunare än er!! haha!!!


image32

                                            Våra kartoucher! Min är den till vänster! :)

Ur led i tiden..

Måste bara få dela med mig av min trevliga dröm jag hade nyss. Eller nyss är väl fel ordval, hela morgonen låter bättre. Jag brukar iaf alltid vakna till vid halv 8 tiden på morgonen för att somna om lika snabbt igen. Sedan vaknar jag ungefär en gång per timme och varje gång jag vaknar brukar jag lägga mig på en ny sida. Dock aldrig på rygg. Det roliga är iaf att allt som oftast har jag olika drömmar beroende på vilken sida jag ligger på. Men det är väl inte så ovanligt tänker ni. Om jag säger att det totalt är endast två drömmar då. Det är nämligen så att varje sida som jag ligger på har en (1) egen dröm.
Ett exempel: jag drömmer om bajs när jag ligger och sover på vänstra sidan. Jag vaknar och vänder mig till höger. På högra sidan drömmer jag om diarré. So far so good! När jag sedan vaknar igen vänder jag mig än en gång till den vänstra sidan och här kommer det roliga; den första drömmen, om bajs, fortsätter där den slutade innan. Samma visa är det på högra sidan. Ibland kan jag alltså välja, när jag vaknat till och är vid medvatande, om jag vill ha den högra drömmen eler den vänstra :D

För att återgå till idag; jag hade en synnerligen rolig dröm idag, eller mer en dröm/Twilight zone grej typ. Det är nämligen så att ibland slår dom två sidorna ihop sig och bildar en (1) stor dröm som fortsätter varje gång jag somnar och ibland kan jag även tänka i drömmen, som om jag vore vid medvetande. Idag var en sådan.
Jag vaknade vid halv 7 och kollade på klockan. Drömmen jag drömde va inte så specielli sig, utan var en dröm där jag spelade en FA-cup match i England mellan nåt amatörlag, som jag va me i och som hade spelat en del matcher redan och nu va i semifinal. Motståndet va Huddersfield Town, en klubb i den tredje divisionen i England. Matchen fortsatte som sagt varje gång jag somnade och till slut vaknade jag nu vid lite i 10 och då hade vi förlorat matchen. Men det va inte det som va det roliga med denna drömmen.

Det va nämligen så att varje gång vi släppte in ett mål, vaknade jag. Jag kollade på klockan och den va halv 6. HALV 6!?!? Va den inte halv 7 nyss!!?? Jag tänkte inte så mycket på det utan somnade om och spelade vidare. Motståendaren gjorde mål igen och jag vaknade. Halv 9 va klockan. Hmm, va den inte halv 6 nyss? Jag somnade om igen och vaknade efter bara några minuter kändes det som. Klockan va då halv 8. Helt borta! :D
Sen vaknade (?) jag en sista gång av att klockan ringde och jag gick upp. 10.00 va den. Jag har absolut ingen aning vid vilka klockslag jag egentligen va vaken och vid vilka jag drömde att jag tittade på klockan. Det finns inget sätt att veta då allt bara är en stor härva av uppvaknanden och omsomnanden. En sak vet jag iaf; vi förlorade... :(


image31

                                             Vad ler du åt, din dumma Huddersfieldare?

Egypten - Del 5

04.30 igen. Denna ruggiga tid som ingen människa är skapt att existera vid. Vi hade iaf sovit gott de timmar vi sovit eftersom AC:n va magnifik. Kan ju nämna att om inte AC:n hade funkat hade vi förångats, då det vid 00.00 (typ), precis innan vi gick och la oss, va runt 35 grader ute. Det va som att kliva in (ut :P) i ett växthus när man gick ut på balkongen i Luxor.
I vilket fall som helst slingrade vi ner till matsalen och slukade en frukost innan vi, 05.30, sladdrade ut till bussen igen. Dagens första stopp va Konungarnas Dal, där vi skulle få titta på bla Tut Ankh Amons (son av Amon rent översatt) gravkammare + mumie. Vi åkte ett bra tag, typ 40 minuter, över på andra sidan Nilen innan vi kom fram till KD. Väl där gick vi först och köpte separata biljetter till Tut Ankh Amons grav och erhöll sedan biljetter till 3 stycken valfria gravkammare. Jag kan nämna att det totalt fanns, och finns, 62 utgrävda gravkammare men att fler upptäcks hela tiden.

Anledningen till att Tut Ankh Amons grav kostade extra var såklart mumien som i maj ska tas bort från allmänhetens blickar för gott. Slitage sades vara orsaken.
Vi kte iaf med ett litet el-tåg upp till själva dalen (se facebook för bilder) och fick först en stunds guidad visning av diverse gravar (på utsidan). Sedan fick vi ströva omkring fritt och välja ut 3 gravar vi ville se. Jag kommer inte ihåg exakt vilka gravar vi besökte men först ut va iaf Tut Ankh Amons. Jag kan även nämna att det rådde totalt fotoförbud nere i alla gravar.
En lång gång ledde ner till ett rätt så litet rum. Till vänster när man kom in låg Tut Ankh Amon i en glasmonter. Mumien va grymt välbevarad och man kunde typ se ansiktsuttrycket på honom. Han dog när han va 18 eller 19 så han va inte särskilt lång. Lottis-lång typ ;)
Smala armar och smala ben och det såg ut som om någon hade skitit på honom.......nä jag skoja, han va grymt fin han :D

Därefter gick vi för att besöka den högs belägna graven av alla. Nämligen Farao Tuthmosis (något nummer). Man fick först gå en bit på en stig för att sedan gå upp för en jävligt brant metalltrappa. Typ 90 graders lutning kändes det som och lång va den också, men jag ska inte klaga. Det gjorde kärringarna så bra ändå :P
Därefter kom vi till ingången och en ca 70-80 meter lång, brant gång ledde ner i graven. Sedan en bro över ett stort hål i marken och sedan ännu en 40 meter lång gång ner. Sen va vi framme i gravrummet där en mega-sarkofag stod. Grymma målningar (med 4000 år gammal originalfärg) på väggarna och massa andra vackra saker. Grymt varmt va det också, minst 40 grader redan och då va klockan ändå bara 08.00 på morgonen. På dagen kunde det bli upp mot 50 grader där nere sa en lurk som satt där. Svetten lackade och vi slingrade upp igen. Det va jobbigare men vi hade gott om vatten så det va lugnt.

image28

                                         
Vi gick sedan till två andra gravar som båda har fallit mig ur minnet, men jag minns iaf att i båda var det grymt stora och vackra väggmålningar och i den ena va det en super-mega-enorm srkofag och en massa japaner med kameror. Japanerna va dock varken gamla, stor eller vackra..
Vi strövade sedan omkring en stund och tittade på dalen + att vi tog kort på nån arab...Ahmed hette han visst. Ovanligt.....NOT! Vi hade tur som va där så tidigt som vi va, eftersom det snabbt fylldes på med folk.
Vid 09.00 gick bussen igen och nästa stopp var ett kort sådant. Memnonkolosserna närmare bestämt. Dom va grymma men det va lite synd att dom hade byggnadsställningar som täckte delar utav dem. Sedan fortsatte bussen till vårt nästa mål; Drottning Hatsheputs dödstempel (facebook för bilder). Det finns egenligen inte så mycket att säga. Det va mäktigt och det va varmt. Svetten rann på min rygg (jag hade ryggsäcken med allt i) och ner i mina kallingar. Mysigt värre! Vi fick iaf en guidad tour först och kollade sedan själva runt lite. Vilken utsikt!
En göbbe i vår grupp hade oturen att trampa snett och bryta benet, men han fick snabbt vård på nåt sjukhus och va till baka senare på dagen.

image29

Efter att ha varit i templet några timmar gick vi tillbaka till bussen och begav oss mot vårt nästa mål; Nilen och en lyxbåt! Klockan va nu runt 14 lokal tid och vi va hungriga. Inte så länge till dock. Vi käkade en buffé inne i en av båtarna samtidigt som vi sakta flöt ut på Nilens lugna vatten (woho poetiskt värre :P). Efter lunchen gick jag och Anna upp på soldäck och bara njöt av värmen och den svaga brisen, som smekte våra kinder (sluta va så poetisk din bastardo!......okej då! Jag ska sluta..tråkmåns...)
Själv satt jag med fötterna i poolen uppe på däck och bara existerade typ. Grymt avkopplande och mysigt. Rekommenderas starkt för er som hade tänkt besöka Egypten. Fint landskap va det också.
Efter två timmar gick vi i land igen och blev körda tillbaka till hotellet igen för att checka ut. Eller, när jag tänker efter så hade vi redan checkat ut så vi begav oss helt sonika "hemåt" till Hurghada igen. Vi anslöt oss till konvojen och åkte iväg i samma riktning som vi hade kommit från. Utmed vägen vinkade små barn till oss och kastade slängkyssar (ja det är sant!). Det "roligaste" som hände under hemresan va iaf att när jag gick på bussens toalett för att pissa, valde jag inte precis rätt tillfälle. Jag valde ett tillfälle då bussen åkte 5 meter, tvärstannade, åkte 5 meter och tvärstannade. Så höll det på i typ 10 minuter och jag kan ju ärligt säga att jag lyckades med bedriften att pissa mer utanför toaletten än i den.  Bland nanat på mitt eget ben och mina fötter, som va sandalprydda..

Runt 20-tiden kom vi tillbaka till hotellet igen och jag å Anna gick ut för att äta något. Vi snackade med Marko en stund, drack lite té och käkade gott på en restaurang. Därefter gick vi till hotellet och tog en drink eller två, som vi tog med oss upp på rummet och satt på balkongen och drack. Klockan hade nu hunnit bli tolv och det va väl typ 25 grader ute fortfarande. Vi va dock trötta och valde att gå å lägga oss för att orka slappa riktigt hårt vid poolen nästa dag..

Fortsättning följer..

image30

Egypten - Del 4

Uppstigning 04.30. 04.30 är en tid då ingen människa är skapad för att gå upp vid. Det spelade emellertid ingen roll då bussen till Luxor gick vid 05.25 från hotellet och missade vi den, missade vi hela Luxorresan och det ville vi absolut inte. Vi gick iaf ner och hämtade ut våra frukostlådor (innehållande bajs typ) i receptionen och masade oss sedan ut till bussen. Väl på bussen kunde man slappna av lite iaf och jag satt och lyssnade på musik en stor del av resan. Bussen var kanske fylld til 3/4 med folk från olika Skandinaviska hotell runtomkring Röda Havet och det verkade vara ett ok gäng. Både unga och gamla.

Bussen anslöt sig till en konvoj bestående av ytterligare ca 150 bussar som skulle ta oss genom Rödahavsbergen och till Luxor. 5 timmar skulle det ta att åka dom lite mer än 30 milen, men då ingick diverse stopp på vägen. Anledningen till att turistbussarna måste åka i konvoj är helt enkelt risken för överfall i Egypten. 1 buss - lätt mål för extremister och annat löst folk. 150 bussar - skulle inte tro det! :)
Vi åkte iaf en bra stund genom Rödahavsbergen, vilket egentligen inte va särskilt mycket att se. Det är berg för guds skull! Sketna berg och öken typ!
Efter att ha passerat bergen gjorde vi iaf rast i 15 minuter och vår eminente guide, Henrik, sa att vi fick sträcka på benen om vi ville. Inget speciellt hände under rasten så jag tänker inte gå in närmare på den.

Sedan fortsatte resan. Vi passerade genom en stad som hette Qena och gradvis förvandlades ökenlandskapet till grönska. Utmed Nilens kanaler var det definitivt ingen öken. Så, efter många om och men, kom vi äntligen fram til vårt första mål på resan, Karnak!
Vi gick ut ur den luftkonditionerade bussen och fick en smärre chock när vi slogs av den 42(!!!!!!) gradiga vinter(!)värmen i Luxor. Vi följde guiden in mot templet och han gav oss först en guidning och sedan fick vi vandra runt själva i nån timme. Jag kan nämna att det va olidligt varmt och att flera personer typ däckade av värmen. Inte jag dock! :)
Det är egentligen väldigt svårt att beskriva vad vi såg inne i Karnak så jag råder er att gå in på min facebook och kolla. Det var otroligt vackert iaf! Några saker kan jag iaf nämna. Vi blev ledde av en polis/vakt, utrustad med AK47:a och granater, in till ett "förbjudet" område, där vi fick ta kort på nån stor staty. Rätt så grymt faktsikt, förutom att kortet som polisen tog på mig å Anna blev uselt pga att han inte visste hur man använde min kamera + att han och en annan skäggröv ville ha betalt. Vi gav dom lite pengar och gick sedan ut igen.

Detta hände en gång till. Jag, Anna och en annan kärring (med på nåt kort) gick till ett mörkt rum och tog kort på några statyer som var coolt upplysta. En vakt slingrade in och ville ha betalt för att han höll uppe dörrn typ. Alla tre ignorerade honom och han blev sur som en Ä-gurka och svor på arabiska. Han kan suga min salladsbuffé!
Grymma bilder blev det dock! :D

Efter att ha vandrat runt och förundrats utav Egyptiernas konst och hantverk, gick vi tillbaka till bussen. Att komma in till AC:n va nog det goaste jag någonsin varit med om! Härnäst skulle vi besöka ett papyrusinstitut och lära oss hur man gör papyrus. Det var väl måttligt roande och det var över gabska snabbt. Ingenstans slipper man äckel-försäljarna och ockrarna kan jag ju iaf konstatera. Jag ska köra upp ett minaret i arslet på er!
Därefter åkte vi till hotellet där vi skulle bo över natten. Ett 4**** hotell va det också! Grymt lyxigt! Bästa AC:n jag upplevt iaf. Det va ju fan som att sova i en igloo! :P
Vi gick iaf ner till poolen som flöt på Nilen faktiskt. Den va grymt svalkande efter en lång dag i hettan. Vi umgicks med två skåningar vid namn Therese och Martin också. Riktigt trevliga :)
Jag och Anna käkade på kvällen nere vid Nilen på en fin restaurang och somnade mätta och belåtna. Nästa dag skulle även den bli lång, tom längre så vi behövde sömnen...

Fortsättning följer..


image27

                                                          The Gate of Karnak :)

Insert könsord (here)!

Det är över en månad sen nu som Arsenal vann i ligan. 4 oavgjorda duger inte om man vill vinna ligan. Speciellt inte mot lag som Birmingham, Wigan, Aston Villa (hemma) och Middlesbrough. Idag kom även den andra förlusten för säsongen. Förlust, 2-1 mot Chelsea på Rövford Bridge, vilket iofs inte va särskilt oväntat om man tänker efter men fortfarande jävligt störande. Årets nyförvärv i Arsenal (ligan?), högerbacken Bacari Sagna gjorde sitt första mål i den röda tröjan. 0-1 i den 60:e minuten på hörna. Sen kom Drogba. 1-1 gjorde aset i 72:a. KLAR OFFSIDE, din blinde jävla snoppburgare till domare. 2-1 kom några minuter senare och satt som en dildo i stjärten. Ridå och ligan körd!
Manchester United States hade tidigare vunnit med 3-0 över Looooooserpool på Old Toilet. Liverpool suger verkligen såååååååå jävla hårt asså! Hoppas att Arsenal kan slå ut dom ur CL iaf och få revanch på Chelsea i semin! Arsenal är iaf 6 poäng efter United och 1 efter Chelsea. Det är kört..
Det blir tredjeplatsen i år också....jippieeee..............................................................

För att jag inte ska slå sönder något här inne så byter jag samtalsämne nu. Jag har alltså tillbringat påskhelgen nere i Gånarp (utanför Ängelholm) med Anna och hennes föräldrar samt brorsa + en smal katt och en feeeeet :)
På fredagen reste vi ner vid lite efter 12 på dagen och käkade maud där på kvällen. Lite påskmat blev det allt. Vi tittate även på Stargate, alltså filmen med Kurt Russell. På lördagen va vi å kolade på några vernissage på dagen. Ska jag va ärlig så sög det ganska mö. På kvällen kollade vi på King Arthur och Death Proof. Nu, idag åkte vi hem vid två och jag köllade på lite boll. hela dagen faktiskt, men det ska vi fan inte gå in på igen. Då blir jag bara sur..
Så den som nämner fotboll i veckan ska jag fan bajsa i huvet!!!!!!!
Imon tänkte jag gymma vid 12 och sedan läsa lite i boken + leta sommarjobb. Anna åker på praktik på tisdag så då får vi bara ses på helgerna i över en månad, vilket suger skägg då jag kommer sakna Anna i veckorna.

Jag får be Lolli å Evvi att laga mat åt mig istället på kvällarna, eller hur flickor? ;) Pöss på er!

Nä nu går jag å lägger mig och sover bort matchen..so long suckers!

Däckad av en nål :)

Idag va det alltså dags för den andra Twinrix-sprutan (vaccin mot Hepatit A+B) inom loppet av en månad. Priset va även denna gången 460kr/styck. Rövigt dyrt för en student! Det var dock inte priset som jag kommer att minnas mest. Själva sprutan gjorde mindre ont än förra gången men just nu sitter jag med en typ avdomnad arm. Ont gör det också, men jag ska inte klaga, lite smärta gör ingen skada. Smärta gör så att du vet att du lever :)
Det som hände, och som är värt att nämna, är iaf att typ 5 minuter efter att jag fått sprutan började jag svettas. jag hade min jacka på mig så jag tog av den. Det hjälpte dock inte och efter ytterligare några minuter kände jag mig yr och det svartnade lite för ögonen. Dessutom svettades jag som en gris. Anna sprang då å hämtade en sjuksköterska som tog med mig till ett rum. Jag fick lägga mig ner med en våt pappershandduk på pannan och med öppet fönster. Efter att ha legat ett tag kände jag mig bättre och gradvis tog jag mig upp igen.

Därefter gick vi de 20 metrarna hem igen och jag slog mig ner i soffan. Just nu är jag rätt så seg i huvet och armen gör ont, som sagt. Men annars mår jag fin.
Jag har ingen aning om hut nära jag va att svimma, men eftersom jag aldrig ens varit nära att svimma innan i mitt liv, var det ganska obehagligt just när det svartnade för ögonen. Det man inte känner till är som sagt obehagligt, men uppenbarligen är det väldigt vanligt det som hände mig och det var såklart därför som sköterskan bad oss att stanna kvar 20 minuter efter sprutan för att vara säkra. Tack för det säger jag bara! :)
Anna verkar vara helt oberörd iaf, hon kände eller känner ingenting i armen. Jag hade ingen aning om att jag va så känslig för sprutor, eftersom detta aldrig hänt efter en spruta förut. men men, nån gång ska väl va den första....typ..

Ikväll tar jag det iaf lugnt och kollar på lite gula gubbar. Sedan kanske det blir lite Copa del Rey också. Valencia-Barcelona är ju aldrig fel :)
Imon åker jag och Anna ner till Ängelholm för att tillbringa påsken i Gånarp med Annas föräldrar, en smal katt och en fet katt. Annars vare inte så mycke mer. Jo förresten, 300 är grymt bra! Se den! :)


Tillbaka i vardagen igen

Så här mellan mina inlägg om Egypten, tänkte jag pressa in ett vanligt inlägg också. Jag å Anna kom alltså hem i torsdags vid 1 på natten. Före vi kom hit till Halmstad hade vi mellanlandat i Varberg för att käka lite Lasgne à la Jockes Morsa och lämna av lite sovenirer som vi inhandlat. Sen tog vi 23.19-tåget från Varberg till Halmstad och stupade i säng när vi kom innanför tröskeln. dagen därpå, fredagen, hände väl typ ingenting värt att nämna. Vi käkade tacos och Anna va på tjejkväll nånstans. Godis e gott iaf :)

Lördagen började med gym vid 12 typ och sen blev det fotboll. Den skulle iofs ha börjat med grammatiktenta, men dum som jag e så glömde jag anmäla mig till den så jag får göra den vid ett senare tillfälle istället. Arsenal fick bara 1-1 hemma mot Middlesbrough vilket var en besvikelse, men jag kom över det förvånansvärt snabbt för att vara jag. Lite film rundade av kvällen. Söndagen bestod nästan enbart av fotboll och jag låg som en säck avföring i soffan och slukade chips och godis å pimplade läsk. Fetma i annalkande? Skulle inte tro det va ;)
På måndagen va det dags för skola igen och Språkvetenskap. Ja, det är lika trist som det låter. Sen va det gym med Påskägget som gällde.

Tisdagen inleddes med Literaturhistoria (sista lektionen), under vilken jag höll på att somna och senare även avlida av tristess. Fråga Linn ;P
På kvällen blev det roligare. Vi (Jag, Anna å Skäggrumpan) gick bort till Hemmakväll(!!!!!) och hyrde två filmer. Black Sheep och Elizabeth: The Golden Age blev det. Ingen av dom va särskilt bra, men den andre hade iaf en handling. Jävla mördar-får asså! :D
Idag läste jag lite i boken The Awakening (som för övrigt suger hårdare än en dammsugare inställd på högsta suuuuuuug) och sedan tröttnade jag och började kolla på 300 istället. Jag köpte nämligen den och Flags of our Fathers igår på Hemmakväll (cp-namn!). Den är riktigt grym måste jag säga och jag är rätt så kräsen vad gäller film. Actionscenerna står i en klass för sig. Grymma karaktärer också!
Va precis å handlade med Anna, efter att ha sett på SG1. Snart blir det fajita + fotboll. Tottenham-Chelsea eller Manchester United-Bolton eller Lazio-Roma. Bara att välja. Jag tar nog Rom-derbyt :)

Imorgon ska jag å Anna ta den andra vaccinationssprutan mot Hepatit A+B och då ska jag även passa på att göra någon åt den jävla hostan som jag haft i 3 månader nu. Eftersom jag glömde att gymma idag blir det även gym imon. men nu blire Simpsons fram till bollen börjar. Cya!

Egypten - Del 3

Vi gick upp vid 07.30 med ett enda mål i hövvet, vi skulle hitta en allmän strand som inte var nedskräpad. Vi gick ner och käkade frukost för att sedan leta efter en taxi som kunde köra oss till Sinbad Beach. Vi hade nämligen frågat suggan i receptionen om hon visst var det fanns någon allmän strand där folk inte behövde något jävla röv-beachcard för att komma in. Hon föreslog således Sinbad Beach, i Nya Hurghada.
Vi behövde iaf inte leta länge efter en taxi, den stod redan där ute och tutate (med sin sketna jävla bög-tuta) när vi kom ut ur hotellet. Vi hoppade in och begav oss mot Sinbad Beach och Nya Hurghada. Detta stället låg typ 10 minuters bilresa från centrum och är ett stort jävla turistkomplex. Såg rätt så lyxigt ut och det va det säkert också :)

Vi betalade taxin 50 pund (billigt, 1 Egyptisk pund = 1.20 SEK) och gick ut för att leta upp något att äta innan vi gick ner till stranden. Varför säger jag då att vi betalade 50 pund? Ni får snart veta!
Vi gick till en McDonald's i närheten och satt os där å käkade lunch. Efter lunchen gick vi iväg för att leta efter Sinbad Beach, den allmänna stranden. Först gick vi iaf fel och blev snappade av en bög-försäljare, men vi dissade honom. han blev sur, men han kan skita ner sig den jäveln. Han va dock ingenting mot vad som komma skulle. men en sak i taget :)
Vi letade en stund och hittade til slut Hotellet som gav ut korten som man behövde för att komma in på stranden. Till vår stora besvikelse va stranden inte alls allmän, utan man va tvungen att bo på hotellet för att få bada där. Receptionsludret på vårt hotell hade antingen ljugit eller haft grymt fel. I vilket fall som helst tog, sura som Ä-gurkor, en taxi tillbaka till hotellet för att omgruppera och leta efter en ny strand. Taxin på hemvägen kostade bara 35 pund för övrigt. Anna ringde Fritidsresors service och frågade (bra service för övrigt som va tillgänglig dygnet runt, till skillnad från Egyptierna som antagligen inte ens kunde stava till ordet "I" på Engelska) om det fanns någon allmän strand i detta landet. Dream Beach blev svaret och vi satte av mot detta nya målet.

Det var nu jag träffade en av de mest störda och inkompetenta människorna(?) i mitt liv, hittils. En medelålders, Egyptisk man med en ganska fritt utsmyckad taxi. Vi körde väl i typ 120 mitt inne i stan men det va lugnt, bara vi kom fram till stranden nån gång. Vi kom fram och det var här jävleskaperna började. Först sa chauffören at det kostade 50 pund. Okej, tänkte jag. Vi gav honom en 200 pundsedel och förväntade oss 150 tillbaka. Vi fick 100. Då sa jag till honom att vi skulle ha 50 till eftersom vi gett honom en 200 pundsedel. Då viftade han med en 20:a och sa att vi försökte lura honom. Saken va bara den att jag såg när den fittan bytte ut sedlarna (200 mot 20). Jag påpekade detta och han insåg att slaget va förlorat. Hans desperata försök att "komma tillbaka" bestod av att han nu helt plötsligt skulle ha 50 PER PERSON! Är han helt jävla blåst i skallen, tänkte jag!?!? Vi tjafsade en stund och jag sa att ingen tog per person i taxi. Han sa att det gjorde dom visst. "No good, no good!" sa han. Jag sa "You're no good!". Jag ryckte 200 lappen ur handen på honom och gav honom två 20:or och en 10:a istället, inte ett öre mer! Han va grymt sur men vi gick ut ur taxin innan aset hann säga nåt mer. Anna var påtagligt upprörd av händelsen direkt efter och jag är stolt över mig själv att jag inte brusade upp.
Vem fan tror han att han är!?!? tror han att jag är någon dum, Egyptisk halvtids-hora som han kan blåsa på pengar. Han måste ha fått sin utbildning i en latrin, där skiten va läraren. Fy faaaaaaaaaaaan va ääääägd, din jävla, skalliga ökenorm!!!!!!! Hoppas du krockar och dör!!!! Eller som Phille brukar säga, "ÄT SKIT OCH DÖ!!!!!!!!"

Efter att ha avfärdat Mr. Pyramid, gick vi en bit för att leta efter stranden som de på F-resor hade pratat om. Vi hittade den efter många om och men. 10 pund kostade det att komma in, men den va allmän iaf. Dock var det en besvikelse ändå. Inget folk, kallt å skräpigt vatten och bögig sand (sten!?).
Vi åkte således tillbaka till hotellet efter att ha tagit ett dopp i La Mèr Rouge :)
Taxichauffören på tillbakavägen försökte även han ta betalt per person men vi dissade honom totalt och låtsades att vi inte hade tillräckligt med pengar. Dumjävel!
Ett tips för er som ska till Egypten och hade tänkt åka taxi: 1 stå på er! Om chauffören skulle göra något mot er får han typ dödsstraff. Så är det i Egypten; Egyptierna värderar turisterna högre än sitt eget folk pga att turismen är den största inkomstkällan. 2 säg alltid åt chauffören att sätt på taxametern innan ni åker! Har han ingen så åker ni inte med honom!

Poolen va en välkommen upplevelse efter en varm dag ute i Hurghada. Vi låg väl där i några timmar typ å stekte. Sedan, på kvällen, om jag inte minns fel, käkade vi på hotellet eftersom vi inte pallade att gå ut å bli uppätna av alla försäljare. Pizza blev det visst! :)
En annan orsak till att vi inte gick ut va att vi skulle upp 04.30 dagen efter, då bussen till Luxor gick 05.30 från hotellet. Det skulle bli en annorlunda upplevelse, helt klart..

Dagens låt: Jim & Stian K - Dagen Derpå (Go Norge!!!! :D)

Fortsättning följer...


image26

                                 Jag va på gott humör, trots alla dagens besvikelser! :)

Egypten - Del 2

Fredagen (7/3) började vid 07.30, då jag och Anna slingrade upp för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Vi gick ner till matsalen och käkade en "interkontinental" frukost, mest bestående av kakor i alla dess former. Jag kan ju säga så här; om du är rädd för att bli fet, ska du inte äta frukost på ett hotell i Egypten. Shit va fett! men jag kan ändå inte bli fet, så mig gör det inget :)
Om jag inte minns helt fel gick vi ner till stranden efter frukost. Väl där nere gjorde vi en tråkig upptäckt; det va någon som hade dumpat en soptipp i havet! Det flöt bla omkring plankor med spik i, så jag å Anna nöjde oss med att sitta i solstolarna med en varsin drink. Drinken fick vi av en tjej som jobbade där på stranden. Varför nämner jag då detta? Jo, det är nämligen så att hon va en av två kvinnor jag såg jobba i Egypten. Under hela veckan såg jag endast två kvinnor som jobbade alltså. Snacka om annorlunda från Sverige. Ingen pappaledighet här inte! :P

Efter att ha huserat på stranden ett par timmar gick vi för att käka lunch. Vi snackade lite med Marko, men förklarade att vi inte hade tid att komma in å dricka té just nu. Det spelade ändå ingen roll sa han eftersom han ändå "va tvingad" att gå till moskén för bönestunden vid 12. För övrigt kan jag även tillägga att Minareterna (dom brölande bönetornen vid moskéerna) va trevliga att lyssna på. Speciellt när det va flera samtidigt. Ljudet är svårt att beskriva för någon som inte hört det nån gång, men det va coolt.
I vilket fall som helst gick jag och Anna över vägen (lättare sagt än gjort då det varken fanns övergångsställen eller rödljus. Inte heller några som helst trafikregler existerar i Egypten) och bort till McDonald's en bit bort. Där käkade vi lunch och förökte undkomma alla jävla försäljare (dock blev vi anfallna även på McDonald's av ett as som ville att vi skulle köpa nåt skit. Jag dissade honom efter att ha spelat intresserad först).
Efter lunchen gick vi tillbaka till hotellet och sladdrade ner till poolen. Där låg vi och stekte hela dagen för att på kvällen duscha och göra oss redo för att gå ut å käka igen.

Även denna kvällen blev vi guidade av Marko till en restaurang. Både jag å Anna käkade någon sorts grill-mix, men vi ratade levern. Detta fick restaurangägaren att fråg varför vi inte käkade hans mat. Vi sa som det va; att vi inte gillade lever, varpå restaurangägaren (såg ut som min franskalärare för övrigt; det aset!) accepterade med en sur min. Efteråt gick vi till Mrko och drack té å snarrade ett tag. Han berättade bland annat att han va ihop med en Rysska vid namn Olga. Han berättade också att hans morsa och resten av hans familj typ hade frusit ut honom pga detta, men att det var värt det. Marko förklarade att många Egyptiska män gillar utländska kvinnor eftersom man kan ha sex före giftermål med dom. Egyptiska kvinnor hatade han..
Jag kan ju direkt säga att jag aldrig litade på honom, men det va inget personligt, utan gällde alla Egyptier. Jag återkommer senare till varför jag tycker så.

Efter vi hade druckit upp téet (kom hit så får ni smaka. Anna köpte ett halvt kilo Egyptiskt Hibiskusté :D) gick vi tillbaka til hotellet för att omgruppera inför morgondagen. Vi satt ett tag på balkongen och jag kan ju säga att; den som sa att ökennätter är kalla, kan suga sin egen stjärt och göra en bakåtvolt in i den, för vid 23.30 va det, enligt mina beräkningar, typ 25 grader ute fortfarande. Detta va ändå inte en av de varmaste nätterna.
Vi gick sedan å la oss för att orka upp dagen efter, då vi tänkte utforska lite mer stränder. Vad besvikna vi skulle bli..

Fortsättning följer..

image25

                                   Jag på stranden, med en Long Island i handen :)

Egypten - Del 1

Så var det då dags för Egyptenresan som jag och Anna hade längtat till sedan vi beställde den i december.
På onsdagen (5/3) gymmade jag först på dagen. Sedan ner på stan å fixa med valutaväxlingen. Den sista packningen gick smidigt då jag bara mosade ner allt i en påse eftersom resväskan fanns i Vbg, där vi skulle spendera natten. Anledningen till att natten skulle spenderas i Varberg va enkel. Planet lyfte från Landvetter kl 07.00 på torsdagen (6/3) och incheckningen stängde vid 6. Dessutom skulle min morsa skjutsa oss till flygplatsen, så det blev perfekt att mellanlanda i Vbg.
Kvällen i Vbg tillbringades annars med att titta på Real Madrid-Roma i CL för att därefter slingra till sängs.
03.45 var det uppstigning igen. Jag hatar att gå upp tidigt och för mig är 11.00 tidigt, så ni fattar hur jag mådde. I alla fall så kom jag upp och slängde i mig en marra och ett glas juice (eller va det mjölk? Äh! Vem fan bryr sig, det va så jävla tidigt ju!!!!) Därefter åkte vi mot Gbg och Landvetter. Det va väl rätt så mycke folk där när vi kom fram, men inte jääääättemycke precis. Jag och Anna tog farväl (låter dramatiskt) av modern och gick sedan mot incheckningen. Vi satt i ett café ett tag och gick sedan å checkade in. Därefter slingrade vi ombord på planet som va fullt med sol-kåta turister (jag va en av dom). Planet lyfte, för en gångs skull, i tid. Vi va på väg!

Frukost serverades på planet. Jag har aldrig gillat flygplansmat och detta var inget undantag. Ni kan för övrigt se hur frukosten såg ut om ni besöker min facebook. Typ halstrad pojksnopp med blygläppsmos. Nä, nu va jag äcklig....eller inte! :P
I vilket fall som helst gick resan ganska snabbt (5 timmar drygt). Jag spenderade tiden åt att prata med en göbbe vid namn Sture. Jag pratade bland annat skit om lumpen, vilket va extra kul när jag fick veta att han va före detta överste. Men han tog det bra, den gamle stridspitten :)

Sedan var vi äntligen framme (13.20 likal tid)! Jag älskar "värme-chocken" man alltid får när man kommer ut ur flygplanet. Den här gången va inget undantag. Det va typ 30 grader och här kom jag i jeans och pälsjacka! Den åkte dock snabbt av. Inte jeansen alltså, era snuskon ;)
På flygplatsen va det polsk riksdag. Allt va kaos och det va ett under att vi hittade luckan där vi skulle få våra inresevisum. Efter att ha erhållit visumen så gick vi igenom typ 50 paskontroller och sedan till bagageuthämtningen.
Eftersom Hurghadas flygplats är en militär flygplats, får inte några reseledare vistas där inne. Därför fick vi försöka hitta ut själva. Redan här märkte man att Egyptierna va ute efter en. Bagagepojkar och andra sladdertackor försökte smussla till sig en slant och "nykläckt" i landet som man va, gick man ju på det. Det va dock inte tal om stora summor utan bara lite drickspengar (ni kommer märka att jag lär mig hantera detta senare).
När vi hittat våra väskor gick vi ut ur terminalen, som va ett gigantiskt partytält, och letade efter Fritidsresors buss som skulle ta oss till Hotell Sea Garden i centrala Hurghada. Efter många om och men (bussjäveln va ju fan inte markerad med någon skylt eller något) hittade vi den till slut och vi satt oss ner.
Efter ett tag kom en norsk guide in och sa att vi nu skulle åka. Han berättade även lite saker om drickssystemet i Egypten, som är väldigt utbrett pga att lönerna är så låga. Dock hade Fritidsresor ett avtal med vårt Hotell som sa att vi endast skulle ge dricks i slutet av vår vistelse och att vi då skulle lägga typ en hundralapp var i en låda. Det lät bra i mina öron, men det skulle inte hjälpa så värst mycke ändå skulle jag snart få erfara.

Vi åkte i kanske 20 minuter innan vi nådde hotellet. Direkt när vi hoppat av bussen kom 3-4 Egyptier och hälsade oss välkomna och tog våra väskor. Vi fick dörrkort och sånt i receptionen och sedan slingrade vi upp. När vi kom in på rummet (kolla facebook för bilder) och baggagepojken ställt ner väskorna, trodde vi att vi äntligen skulle få va ifred. Men baggagepojken sladdrade med fingrarna i ett försök att lura oss att ge honom dricks. Vi föll dock inte för det utan han fick surmulen gå ut ur rummet.
Vi vilade ett tag efter den långa resan och bestämde oss sedan för att gå en sväng ner till stranden, som va en, av hotellet, privatägd strand. Man behövde ett sk "beach-card" för att kunna gå dit, vilket man kunde få i receptionen. Man behövde även en speciell handduk som man kunde få av en kille genom att visa upp sitt "towel-card". Vi skaffade oss dessa saker och gick sedan ner till stranden. Det blev inget bad denna dagen men vi blev anfallna av ett antal föräljare (hur dom fick vistas på en privat strand fattar jag inte). En av dom ville iaf tatuera oss, "here and now", som aset sa. Det blev inget med det och det enda han fick göra va att rita en bild på våra händer (för beskådning: facebook).

Efter att ha slaggat en stund på stranden, gick vi åter igen upp till hotellet för att förbereda oss på utgång för att få i oss något ätbart. Vi duschade och gick sedan ut. Det första jag märkte va alla bilar som tutade, speciellt taxibilarna. Med tuta menar jag då inte att dom bara tutade ibland för att avvärja fara, utan hela jävla tiden. Det verkar vara någon sorts tävling i Egypten, den som kan tuta mest och högst. Jävla as! Du behöver inte vinka på en taxi om du vill ha en, dom kör fram till dig och frågar. Det andra som jag direkt märkte va alla cp-försäljare som satt utanför(!) sina butiker och som anföll en direkt när man gick förbi. "Hello! Whöre ju frum?" "Hej! Goddag! Vem ä du? (asen trodde att "vem är du?" betydde "hur mår du?") "ju buy sometin fum mi?" var saker man konstant och upprepat fick höra.

"Färska" som vi va, blev vi snappade av en försäljare vid namn Marko (eller Mustafa som han egentligen heter, men han gillar inte det namnet sa han). Han jobbade i en parfym/sovenir/allmänt skitbutik. Vi bleb iaf bjudna på Egyptiskt hibiskusté (rött, därav min röda tunga på vissa kort). Det märkte man också framöver, att så fort man va törstig va det bara att gå in i en butik och be om att få lite te eller en cola typ. Dom sa aldrig nej, utan allt som oftast va det dom som bjöd in en.
Iaf så fick Anna testa en sorts ansiktsmask ("The masque of Cleopatra", som den hette). Marko smetade på den och Anna blev såld på den och köpte den för typ 500 pund. Jag va skeptisk och är det fortfarande, men Anna gillar den så jag får väl ge mig. Jag kommer dock aldrig att lita på en Egyptier.
Efter vi hade druckit téet och masken va borttagen igen, ledde Marko oss genom dom föräljarstinna gatorna till en liten restaurang där vi käkade maud. Det som va anmärkningsvärt va att när vi blev guidade av Marko, va det ingen Egyptier som vågade gå på oss. Detta skulle vi dra nytta av senare också.
När vi käkat slingrade vi till hotellet igen, efter att först ha snackat lite mer med Marko. Vi organiserade sedan våra pengar och gick efter det och la oss. Första dagen i Egypten va därmed till ända. En jobbig dag, men nu va vi iaf på plats och redo för nya utmaningar nästa dag!

Fortsättning följer..

Hemma igen

Nu är jag och Anna hemma igen från en grym vecka i Egypten. Uppdatering kommer snart här och under tiden kan jag hänvisa till min facebook sida där ni kan beskåda alla bilder och filmer jag tagit och spelat in där nere :)

So long(kalsong)!

Sagolikt, Arsenal!

Efter att ha smält vinsten lite under natten kan jag ge er en mer objektiv beskrivning av matchen. Först måste jag dock erkänna att, före matchen, var jag en av de pessimistiska Arsenalfansen som trodde på förlust. Dock trodde jag att det skulle bli jämnt. Fan vad fel jag skulle få!

Milan vann Champions League förra säsongen och dom har varit i final 3/5 ggr de senaste säsongerna. första mötet på Emirates Stadium slutade 0-0 och om jag ska va ärlig trodde jag att det va kört. Jag kommer bla ihåg Milans match på San Siro förra året mot Man U, där Milan krossade Bajs-United med hela 3-0. Arsenal med sina "orutinerade" spelare mot Milans "rutinerade" kunde, enligt nästan alla "experter" bara sluta på ett sätt - Milanvinst!
Arsenbal behövde göra en bragdmatch i stil med den 2004 mot Inter (på San Siro också) då AFC vann med 5-1! Jag tänker inte gå igenom matchen i detalj utan bara skriva vissa saker.
Arsenal ägde iaf spelet under hela första halvlek. Fabregas hade bla ett skott i ribban. Milan hade typ ingenting alls. I andra halvlek var det likadant, Arsenal ägde spelet totalt och spelade ut Milan efter noter! Det var bara målet som saknades. Det kom. I 84:e minuten stjäl Aleksandr Hleb bollen från Pirlo på mittplan. Hleb passar Fabregas, som avancerar förbi en Milanspelare och skjuter från 35 meter. Det tog mig typ 10 sekunder att fatta att det va mål. Kommentatorn skrek som en stucken sugga. Skottet va perfekt, i målvaktens högra hörn. När jag insåg att det va mål hoppade jag upp och va nära att ramla ut genom fönstret. Jag skrek, slängde mig på golvet och jag grät. För första gången på flera år. Jag grät. Arsenals fans sjöng "One nil to the Arseeeeeenal"

Milan va nu tvugna att göra 2 mål för att vinna (bortamålsregeln). Istället var det Arsenal som gjorde ett till. Walcott på högerkanten. Förbi Kaladze lätt. In i mitten. Adebayoooooooooooooooooor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Arsenals tillresta fans sjöng "Adebayooor, Adebayoooooor, give him the ball and he'll score". Jag sjöng också. Och jag grät. Jag grät som en liten bäbis som blivit av med slickepinnen. Om någon skulle kommit in och sett mig, skulle den personen antagligen tyckt att jag va det sorgligaste han/hon sett. Det skulle jag bjudit på :)
Sen va matchen slut. Sagolikt är det enda ordet jag kommer på..

Fabregas: 20 år gammal! Kommentarer överflödiga!
Hleb: teknik som inte är av denna jord! Matchens gigant!
Adebayor: give him the ball and he'll score
Almunia: stabil som fan! :D
Sagna: who the fuck is Kaka!?
Clichy: världens bästa vänsterback!
Gallas: ledare!
Senderos: så jävla långsam, men så jävla bra! :D
Flamini: shit va bra! Milan drömmer mardrömmar om Flamini!
Eboué: snabb men usla skott och inlägg
Diaby: inte jättebra, men godkänd iaf
Walcott: vilken speed!!!!

En av de bästa Arsenal-kvällarna jag någonsin varit med om. Arsenal är bäst helt enkelt! Nuff said! :D

Detta inlägget dedikeras till Lolli. Välj hobby med omsorg ;) puss!


image24

Sagolikt, Fabregas!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
FYYYYYYYYYY FAAAAAAAAAAAAAAAN VA GÖTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FARBREGAS + ADEBAYOOOOOOOOOOOR MILAN 0 ARSENAL 2 PÅ SAN SIRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

(mer kommer när jag lugnat mig)

2 days and counting..

Nu är det alltså snart bara två dagar kvar tills jag och Anna reser till Hurghada i en vecka. Planet går klockan 07.00 på torsdag och incheckningen stänger vid 06.00, så jag och Anna ska sova(?) över i Varberg på onsdag. Jag kan ju lugnt säga att det ska bli grymt skönt att komma till ett land där man inte riskerar att blåsa bort i en kylig jävla bajsvind så fort man går ut! En vecka duger gott och väl iaf! Om jag hittar ett internetcafé och jag har lust, kan jag skriva några rader här nerifrån Egypten bara för att gnugga in det rejält..moahahahaha :D
Vi kommer att anlända till Hurghadas flygplats (militärflygplats för övrigt) runt 13 lokal tid (eller om det är 14 eftersom det är +1 timme eller är det -1 timme? Någon?). På flygresan ner hade jag tänkt läsa lite Illustrerad Vetenskap (om Egypten) + att jag ska läsa instruktionsboken till min kamera så jag kan ta snygga bilder :)

Först ska vi va i Hurghada ett par dagar och sedan bär det av till Luxor och Konungarnas Dal + en båttripp på Nilen. Ska jag vara ärlig är det detta jag ser fram emot mest av allt. Sedan är det tillbaka till Hurghada igen och steka på stranden + kolla det lokala livet å sånt typ. Kan ju säga att om någon vill att jag köper hem något trevligt åt dom så får dom säga till nu ;) Mamma har redan beställt nån typ av mask, gjord av lera. Vi får se hur det blir med det :)
Inga prostituerade eller djur av något slag tänker jag inte ta hem dock ;)
När jag kommer hem sen den 13:e, kommer jag skryta om hur kul det va, även om resan sög pung :D

Nog om det för stunden. Igår kollade jag på boll hela dagen och söndagen behöver därför ingen närmare beskrivning. Idag började det med att jag tänkte gå till gymmet vid 11. De planerna sket sig dock eftersom jag fick ont i hövvet + att Tohan skolkade från gymmet. Istället gjorde jag den sista uppgiften i Engelsk Litteraturhistoria, vilket sög salamitårta. Sen kollade jag på Star trek och sedan fastnade jag i Wikipedia som vanligt. Just att jag fastnar i Wikipedia i typ flera timmar är helt sjukt. Det finns så himla mycke intressant info så man blir helt förtrollad :) Idag fastnade jag t ex i Första Världskriget. Fan va sjukt brutalt det va, med många dödsoffer i varje slag (kolla bara slagen vid Verdun och Somme så får ni se och det är ändå inte dom blodigaste). Jag har alltid varit intresserad av krigshistoria. Varför vet jag inte, det bara är så. Har väl spelat för mycke dataspel som ung I guess :P

Sedan vill jag bara kommentera en sak jag såg på TV. Programmet Jakten på Nätpedofilerna är det sämsta och svinigaste jag nånsin sett. Att polisen i USA är CP skadade i röven och lurar personer att begå brott är väl inget nytt, men när en bögig jävla flensburgar-programledare drar nytta av det och leker moralkärring, har det gått över gränsen! :@ Vedervärdigt! De har ju inte ens begått något brott, din rövsugande jävla stjärtkrypare!!!!!!! Sug min lakritsstång!!!!!!! Hoppas han halkar i duschen och sätter sig på schampooflaskan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag dyka ner i Wikipedia igen....eller nej, då kommer jag aldrig i säng. Måste ju vara vaken imon när Milan-Arsenal spelar. Skola 13 iaf å sen gym!!! Häng me vetja!!!!! ;D

Dagens låt: nån jävla reklamlåt som jag haft på hjärnan i tre dagar..youghurt typ..tapeter..bah!!!


image21
                                                              Beroendeframkallande!

Det är sista intrycket som sitter kvar på näthinnan

Denna lördag började som alla mina andra lördagar brukar börja, nämligen gym vid 12. Kände mig ovanligt seg på gymmet idag och det skulle väl vara typiskt om man ska bli förkyld lagom till Egypten på tordag. Det skulle dock inte vara särskilt oväntat om jag skulle bli det. Lagen om alltings jävlighet kallas det, mina damer och märrar. Det måste alltid vara något som är fel. Alltid ska det finnas något man stör sig på och aldrig ska allting bara vara perfekt. Livet är allt bra jävligt ;P

Vid 4 var det sen dags för Arsenal-Aston Villa. En oerhört viktig match i toppstriden. Nu tänker jag inte kommentera matchen alltför ingående då den gick åt helvete. 1-1 blev det dock och det va länge sen jag såg Arsenal så uselt. Totalt genomruttet om jag får säga så. Dock är jag inte lika sur som efter 2-2-matchen förra lördagen. Orsak? Arsenal och dansken Nicklas Bendtner (19 år gammal) kvitterade i minut 94, med matchens sista spark i stort sett. I och med att detta var det sista intrycket jag fick i matchen, är det också den känslan jag har i kroppen. Bögrövsskitkuk-United vann naturligtvis igen och så gjorde även Chelsea, men vi (AFC) har iaf nöjet att tillbringa ännu en vecka i toppen av PL :)!!!!! 1 futtig poäng före Utd nu, men ändå före. Jag är alltså halv-glad/halv-sur kan man säga.

Anna är på en diarréig fest så jag är ensam igen med godispåsen (stackars mig :P). Det va uppenbarligen ett fylle lr knarkare typ som hade tafsat på Anna nere på Gula Kiosken för en stund sedan när hon va inne och köpte cigg. Hon va inte alltför upprörd dock, men jag kan ju säga så här: tur för tafsaren att inte jag va där, då hade hans nylle och mage fått besök av min knutna hand. Sen, när han hade legat på marken, hade jag skitit honom i nyllet och matat ett marsvin med honom. Tattare!

Ikväll blire väl typ film och fotboll, en blandning. Melodifestivalen kan suga min r-ö-v!

Ciao!

Dagens låt: nån jag sjöng i duschen kanske..typ..


image20

                                                                 Viktigt mål idag!!!!!!

RSS 2.0