Tom Cruise?

Det verkar som om folk inte gillar långa inlägg. Jag skrev faktiskt i början av det inlägget att vissa skulle gilla det och vissa inte. Läs om ni pallar liksom ;)

I fredags spelade jag iaf boll med Tohan och Lolli borta hos den sistnämnde ;)
Jag tycker det va skitroligt, speciellt när vi kickade borta på asfalten och jag hoppas att vi kan göra om det igen snart. Då kanske vi kan va på Bolmens gräsplan och spela, verkar ju vara lite jämnare gräs där :)
På kvällen i fredgas satt jag hemma och kollade på TV iaf. Evve hade tjejkväll med sina polare och Lolli och till skillnad mot vad Evve tror, va det inte själva festen jag blev sur över, utan förslaget hon gav till mig å Johan. Det är dock glömt för längesen :)

Igår började dagen med att vi gick lämmeltåg nere på stan. Det va en hel del overallare som slingrade från Norreport, utmed Stora torg och sedan till Lilla torg. Vi sjöng på vägen också, men eftersom vi bara sjöng samma sång hela tiden, tröttnade jag :P
Efter lämmeltåget som höll på i typ nån timme, gick vi hem till mig och bytte om. Sedan gick jag, Anna och Lollisen bort till Hemköp och köpte grillsaker för att sedan kråla bort till Bolmens där vi grillade. Det va inga små flintstekar vi hade och engångsgrillen fick bekänna färg. Dock blev det bra till slut och vi åt stekarna och potatissallad. Därefter gick vi hem till mig för att supa. Vi spelade bla ölspelet och satt å slappade typ. Sedan skule Lolli iväg på en pizza-dejt ;) och de två andra språkarna (names, please!) drog hem för att kolla på Bollibompa och sova.

Jag, Johan, Martin och Anna satt sedan och hade ordlekar typ. Säg så många van Damme filmer som du kan typ :P Vis halv 12 gick vi ner till stan och mötte upp Filé på vägen. Först gick vi till Bulls men det stängde. Då gick vi till Idas istället och satt oss där och söp. Det hände väl inte så mycke förutom att Philles X kom dit med en annan tjejkompis. Jag trodde att den här andre tjejen va Philles X hela tiden så jag blev förnedrad i slutet när det avslöjades att jag hade suttit och pratat om Phille med fel tjej hela kvällen. Ni får ju fan säga något era våp!!!!!!! :D
Sen kom det fram en kille (gay?????) som sa att han hade suttit och spanat in mig ett tag och upptäckt att jag va jävligt lik Tom Cruise (!!!!). Jag kan nog inte hålla med. Döm själva (bilden nedanför).

Sedan kom även Johans faster dit. Hon gillade även hon att spana in vårt bord. Inte min typ dock..:P
Kvällen va väl kul tycker jag, men vi får hoppas att vi har ännu roligare på onsdag!!! Då ska alla va me!!! ;D 
Då är det Valborg och alla som läser detta inlägget måste automatiskt vara med!!! Ingen återvändo!!!

Idag ska jag ta det lugnt och slappa. Titta på film kanske? Jaja, nu blire iaf boll så jag pallar inte skriva mer..

Dagens låt: Ace of Base - Tokyo Girl


image45

image46


                                   Joakim Olsson?










                      Tom Cruise?                                                              

Furir Olsson anmäler sig!

Jag kom just på en sak som jag inte har skrivit om tidigare. Nämligen min värnplikt. Kanske inte så intressant för somliga men desto mer intressant för andra. Ni som inte vill läsa detta kan antingen låta bli eller skita på sig. Helst både och! I vilket fall som helst tänkte jag nu skriva en kort sammanfattning av min tid som soldat i Svea Rikes tjänst. Den följer nedan!

Regemente: P4 (P = Pansar)
Tjänstgöringsperiod: 27 Juni 2005 - 13 April 2006
Grundutbildning: GBS (Gruppbefälsskolan)
Befattning: Granatkastargruppbefäl (GRK-GB)
Plats: Kvarn (typ i skogen utanför Motala/Linköping)

Det är väldigt svårt att veta vart jag ska börja nånstans, men jag tror nog att jag börjar från början. Ett år efter mönstringen i Göteborg var det alltså dags att rycka in. Jag kommer ihåg att min morsa skjutsade mig upp till Östergötland första dagen och det var meningen att vi skulle vara på kasernområdet 12.30. Vi kom iaf dit och jag gick in i en stor byggnad (som senare visade sig vara verkstaden) och fyllde i några papper samt visade leg och sånt. Därefter gick jag upp till själva kasernerna (baracker med ett annat ord) för att leta upp mitt logement som jag blivit tilldelad. Det tog inte lång tid att hitta det och väl där inne träffade jag mina blivande kamrater som jag skulle göra GSU:n (grundutbildningen) med. Efter ett tag kom även befälen dit och mitt första intryck av dom va väl att dom va som vilken annan människa som helst. Fy fan vad fel jag hade!

Efter en stund av prat fick vi gå i trupp ner till förrådet och hämta ut våra uniformer som vi skulle ha under hela värnplikten (det kan sägas att dom va begagnade redan när vi fick dom). Vi fick även sängkläder och allt annat tjafs som man behöver i logementet. Det hela utmynnade i en stooor säck me saker som vi konkade upp med till kasernen igen. Vi ägnade sedan resten av dagen och kvällen til att lära oss hur man bäddar "på riktigt" och varför man ska ha mössa på sig ute men inte inne (förstår fortfarande inte varför). När klockan slog 01.00 va man lagom seg och jag däckade i säng. Nästa morgon; ingen sovmorgon här inte! 06.00 kommer ett brölande befäl in på rummet och rycker bort täcket för mig. Upp och käka frukost och uppställning 07.30. De kommande två dagarna ägnades åt exercis dvs att vi lärde oss hur man marscherar i takt och gör olika halt och vändningar och dylikt. Detta va inte kul och det jag märkte dom första dagarna var att jag aldrig hade stått upp så mycket i hela mitt liv. Fötterna skrek efter vila....men fick fan ingen!

Den fjärde dagen fick vi våra AK5:or (Automatkarbin 5). Dom tre efterföljande veckorna ägnades åt att lära oss olika skjutställningar (typ liggande, på knä, stående osv) samt att vi va tvungna att lära oss vissa sjukvårds-saker, första förband, tryckförband och sånt. Detta kan jag lugnt säga är dom tre jobbigaste veckorna i mitt liv, både fyskiskt och psykiskt. Varför? Omställningen va enorm! Du får ju fan aldrig sitta ner! Dessutom hade jag det tvivelaktiga nöjet att vara sjuk de tre första veckorna av lumpen också, vilket integjorde saken bättre precis.
Den femte veckan fick vi skjuta (blankt iofs) med våra AK5:or för första gången. Det va coolt i början men skulle bli långtråkigt längre fram, minst sagt!
Jag kan beskriva en av alla ruggigt heta inlands-heta sommardagar. Vi skulle marschera ut till ett vägskäl en mil bort. Detta va typ första gången vi marscherade överhuvudtaget så vi va inte vana att gå långt i formation. 38 grader visade termometern iaf och vi begav oss iväg. Jag kan säga redan nu att jag aldrig har svettats så mycke i hela mitt liv. Svetten rann ner i byxorna och ner i kängorna. Allt va genomblött, av svett! Vi lyckades iaf komma fram till slut och väl där skulle vi ha våran sk "fältvanevecka", vilket är en vecka i skogen, i 20-tält där vi får lära oss hur det är att ligga ute i fält. Jag tror vi slog upp och tog ner tältet minst 50 ggr innan befälen va nöjda. "Under en kvart ska det gå på" brölade befälen. En kvart, my ass! Men runt 20-25 minuter tar det iaf varje gång det ska upp, om du är snabb vill säga.

Fältvaneveckan va annars en chock. Det regnade hela tiden och det kändes som om jag låg på en knippe dildos var jag än la mig på marken. Inga jävla sovsäckar här inte, sa befälen. "Ni är tuffa gruppbefäl! Smärta är bra, då vet du att du lever! Glöm era morsor! Dom kan inte hjälpa er nu!" skrek dom. Ni kanske tycker att det låter kul, men jag lovar, det va INTE kul! I vilket fall som helst gick veckan grymt långsamt men tog slut även den. Det jobbigaste va ändå alla vaktpass. Eldvakt i tältet och vakt i skyttegraven samt patrullernade vakt. Jag däckade i sängen när jag kom till kasern igen på fredagen. Jag somnade på en sekund. Ljuset va tänt och folk skrek. Jag somnade på en sekund. Vaknade upp nästa dag. Kändes som om någon våldtagit mig i ryggen. Min rygg hade vant sig vid den hårda och buckliga marken! Haha! Permssionen kom väldigt lägligt om man säger så. Buss hem och lite vila.

Medan jag är på permission kan jag passa på att berätta lite om min stridsparskamrat under GSU:n, Adam Hammarstrand. Från Kode utanför Göteborg. En rolig prick och vi kom bra överens. Alla störde sig alltid på hans långa hår och sa att han såg ut som en clown (ja, befälen sa det), men jag tycker det va bra för jag hade också rätt så långt hår då. Det funkade iaf bra mellan oss under hela lumpen tycker jag, även om jag fick ett as som stridsparskamrat senare. En rolig händelse under fältvaneveckan va iaf att jag och Adam satt i skyttevärnet från 5-6 på morgonen och hade vakt. Det ösregnade och vi frös arslena av oss. Då, helt plötsligt, ser vi Löjtnant Grip komma ut från sin Ensamma Vargen (ett litet enmanstält typ) och ställa sig, i bara kallingarna och börja göra morgongymnastik i regnet. Fy fan säger jag. Bad ass motherfucker! :D
Annars va det jobbigt i början också att alla bara kallade en för efternamnet. Det vande man sig dock vid snart och efter det va det jobbigt om ingen kallade en för Olsson. Jag tror knappt jag reagerade om någon sa Joakim/Jocke till mig.

De följande veckorna spenderades med att träna på skytte samt att göra den teoretiska biten. En hel del prov hade vi men inget som va särskilt svårt egentligen. Skyttet gick dock bra och Löjtnant Grip frågade tex mig om jag hade varit krypskytt i mitt förra liv. Det tror jag dock inte att jag va :P
Sedan kom den dagen, i September nån gång, då GBS skulle splittras och de som skulle bli skyttegruppschefer skulle vara i en grupp och de som skulle bli något som hade med granatkastare skulle va i en annan. Nu följde en rätt så slapp period utan några fältveckor. Eller jo, vi hade en fältvecka, men den va inte jobbig då det fortfarande va varmt ute. Vi fick lära oss i princip allt som man kunde veta om granatkastaren och dess delar. Jag tänker inte gå in närmare på detaljer eftersom ni då bara kommer bli förvirrade. De här 2 månaderna, innan vi skulle få våra soldater, va dom slappaste i hela lumpen. Vi gjorde typ inget ansträngande alls.

Sedan började helvetet igen. Jag va nu fullärd som granatkastargruppbefäl och tillsammans med min nya stridsparskamrat och tillika ställföresträdare Edvin Nilsson från Norrköping, skulle vi få våra pjässoldater. Min grupp bestod iaf av mig, Nilsson, Bäckmark, Sörli, Bacon + mina två chaufförer. Det var meningen att vi skulle åka runt i en pansarterrängbil och den va inte lite trång kan jag säga direkt. Man vande sig dock. Ingen för de med klaustrofobi kanske. Plutonen bestod iaf av tre st granatkastargrupper, en rekogniseringsgrupp, en beräkningsplats och en ammo-grupp. Jag kommer fortfarande ihåg första gången jag ledde dom. Vi skulle marschera två mil tillbaka till kasern efter att ha varit ute på uppdrag med granatkastarna. MIN kondition och ork är det inget fel på men det fanns vissa andra som inte pallade (inga namn nämnda). Jag fick äran att gå först i hela plutonen (Pluton =  ca 40 man) och att gå först betyder att man även får bestämma tempo. Först gick jag för långsamt och sedan gick jag för snabbt. Iaf om man frågar dom andra. Jag saktade då ner och då gick det för långsamt igen. Som följd på det ökade jag takten grymt mycke så att vi nästan sprang fram. Då höll dom käften. Tur för dom att det inte var så långt kvar när detta hände, jag hade orkat en bit till.

Efter detta gick det bara utför. Ju bättre jag lärde känna mina soldater, desto jobbigare blev det att leda dom och ge dom order. Det var ingen särskilt seriös stämning om man säger så. Nästa stora anhalt i lumpen va iaf den sk Baskermarschen i November. Det är en sak du gör för att få din svarta pansarbasker (i mitt fall, i andra fall, typ Lv6, får dom baskern utan att behöva lyfta ett finger). Det jävliga medden här marschen, som för övrigt är något av det jobbigaste och mest krävande jag gjort i hela mitt liv, va iaf att befälen lurade oss. Det var nämligen så att vi blev tillsagda att vi skulle vara ute å gå i en och en halv dag med star på torsdag morgon och "målgång" på fedag lunch. Fy fan va lurade vi blev! 03.00 på natten mellan måndag och tisdag väcktes vi av att någon brölade i rummet. "Uppstigning! Baskermarsch! Färdiga och uppställda på gårdsplan om fem minuter!", skreks det. Fy fan va seg jag va! På med packningen (ca 50 kg) på ryggen, på med hjälm (4 kg typ), uniform, splitterskydd (6 kg) och stridsvästen (typ 15-20 kg), ner och hämta AK5:orna och uppställning på gårdsplan. Det var nollgradigt. Det ösregnade. Vi va tvungna att ta av oss alla kläder och ta ur all packning för visitation. Fy i helvete vad blött och kallt det va! Sedan va det på med allt igen och på med regnkäder. Därefter bar det av. Vi marscherade, piskade i sidan och nyllet av regnet, i typ 1,5 mil innan vi stannade.

Första stationen va simpel, men ack så jobbig. Den gick ut på att göra en provisorisk bår av våra jackor för att sedan bära en av våra kamrater över en kulle och ner på andra sidan på tid. Damn va tungt det va! Leran va ju för fan upp till hakan! Efter den här stationen gick vi vidare och gick väl i en evighet kändes det som. Vi gjorde massa andra stationer på vägen och stannade knappt något alls kändes det som. På nätterna fick vi vila i några timmar men det gick ändå inte att sova eftersom det va så kallt + att man hade ständiga vaktpass. Fienden skulle undvikas till varje pris och helikoptrar och stridsfordon åkte runt med strålkastare. Jag kommer ihåg en speciell incident när vår spanare sa att det kom en lastbil på vägen. Alla slängde sig ner i diket och in under granarna som kantade vägen. Lastbilen stannade till precis vid oss och man hörde någon komma ut. Sedan hörde man något som skvalade och det luktade piss. Då kan ni gissa vad som hände :D

Så här höll det alltså på i flerac dagar och ingen mat fick vi heller. På fredagen va man ju lagom mysig och trevlig, men alla hade det lika jävligt. Det va djupa skavsår i mina axlar efter ryggsäcken. Många klagade på sina fötter men mina mådde faktiskt bra. Annars hade jag grymt ont överallt och hungern behöver jag inte ens nämna. Alla hade sitt eget helvete som de kämpade mot, även jag. Jag tänkte att, om jag kommer bara en kilometer till så är jag närmre målet. Det funkade. Sista övningen på marschen gick ut på att vi skulle bygga en A-bro. En provisorisk bro över en å, som vi sedan skulle ta oss över. Det va kallt som fan och vattnet i våra flaskor hade frusit till is men på något sätt lyckades vi klara det. Den sista biten mot målet (kasern) va inte trevlig. Jag haltade som en zombie typ. Att det va en 200 meter lång uppförsbacke i slutet gjorde ju inte saken bättre precis. Väl framme i målet trodde vi att vi äntligen kunde pusta ut. Fel! Stridshinderbana! Åhhhhhh är det enda jag kan säga om den! Men jag klarade den, även om det stod befäl och piskade en med grenar vid sidan om.

Sedan vi gick ut på tisdagen hade vi gått ca 13,5 mil, utan mat, utan någon som helst tid att sova och me massa uppgifter som skulle utföras hela tiden. Jag kunde ju dessutom inte visa att jag inte orkade eftersom jag va gruppchef och skulle vara en bra förebild för soldaterna. På kvällen blev det någon sorts fest och sedan käk. Fy fan va gott det va! Baskern fick vi efter att ha stått på en ceremoni i 45 minuer på gårdsplan (under vilken många svimmade eller spydde).

Nu kunde det väl inte bli värre va? Jorå, det kunde det! Nu började nämligen perioden av kyla och fältveckor som sträckte sig över mer än en vecka. Det började i Skillingaryd i slutet av November. Två veckor skulle vi ligga i fält och skjuta med GRK. Blä säger jag bara. En natt, vid 01.00 när vi precis hade kommit tillbaka från en lång dag och rest tältet samt lagt oss för att sova, va vi tvungna attriva det igen och åka ut på skjutning. Den höll på till 04.30. Det regnade och va -5 grader. Kul! Sedan reste vi tältet igen och la oss. En halvtimme senare gick vi upp och rev tältet igen. Ut på skjutning! Så här höll det på. Nu hade även snön kommit så det va kallt som faen. Kommer ihåg en dag, som jag nog får säga är den kallaste dagen i mitt liv, när vi stod i 11 timmar ute i snön och väntade på eld-order. Den kom aldrig. Klockan va 12 på dagen när jag kollade på termometern. -27 grader. Mysigt! Mina fingrar dog. Har fortfarande nedsatt känsel i vissa av mina fingertoppar. Det var inte kul iaf. Eller jo, en sak va kul. Vi fick skjuta med riktiga spränggranater en dag. 15000 st kostar dom för övrigt. Vi sköt 15 st mot en träddunge bestående av rätt så många stora, kraftiga tallar runt 900 meter bort. Shit va coolt! Vi satte granaterna så att dom detonerade i luften, över träden. Pang pang pang! Vänta...kabooom kabooooom kabooom! En varm tryckvåg i ansiktet och träden..ja dom va borta från jorden yta. "Snapp" så strimlades dom sönder eller flög iväg flera hundra meter åt något håll eller upp i luften. Det värmde lite i kylan iaf!

Efter den här fältveckan följde några veckor på kasernmrådet. Dessa bestod mest av vård av vapen och dyl. Om jag ska vara ärlig så va typ halva lumpen vårdande av olika slag. Det ser man inte på TV! :P
Sedan kom julen och vi fick lov. Det var ett gött lov. 10 Januari va vi tillbaka igen och skulle ut på fältvecka direkt. Våren va en enda stor fältvecka för oss. Vi va i Ravlunda i Februari, där vi sköt en jävla massa (och frös). Vi va på vårt egna område i Kvarn och sköt. Vi va i Skövde i två veckor och hade rollspel. Jag spelade bland annat bandit och civilist samt tortyroffer. Det var faktiskt skoj, speciellt tortyroffret (kan berätta mer om det, men då måste ni fråga först ;D) 

Den minst jobbiga av våra fältveckor va väl ändå den i Norrköping. Vi bodde inne i ett hus och vi hade strid i bebyggelse på schemat hela tiden nästan. Här kommer annars en av de roligaste händelserna under hela lumpen. Vår pluton + tre jägare blev tillsagda att försvara Norra Hamnen i Norrköping. Vi va alltså 43 man + vår plutonschef Löjtnant Björk. Mot oss hade vi tre stycken pansarvagnsbattaljoner (typ 30 Leopard-stridsvagnar, se bild nedan) och tre stycken mekaniserade skyttekompanier (typ 30 stridsfordon 90 + 500 man). Vi va en mekaniserad infanteridivision och vi hade därför våra pansarterrängbilar till hjälp. Jägarna hade även minerat infarterna til hamnen. Vårt mål var att skapa så stor oreda och förstörelse som möjligt innan vi "dog". Vi hade nämligen, både vi och alla fordon, laservästar/system på oss och våra vapen som gjorde att man pep om man blev träffad samt att motståndaren pep (eller i fordonens fall blinkade) när dom blev träffade. Vi intog positioner och väntade. Jag hade även blivit tilldelad ett pansarskott som jag sprang runt med på ryggen. Det va kallt, men adrenalinet som jag snart skulle få, skulle värma mig.

Det hela började iaf med att jägarnas minor slog ut två pansarfordon och en Leopard. Det varkade som om dom ynkryggarna skickade in sitt pansar först. Själv satt jag och några andra i min grupp bakom en stor snödriva när vi fick se något komma fram bakom husknuten. "Leopard", skriker en av mina soldater. Jag drar upp mitt pansarskott snabbt som fan och skjuter Leoparden rakt i sidan från typ 20 meter. Ingen jävla effekt alls! Det va typ som ett myggbett på det stora åbäket! Det som va lite jobbigt va ju att han märkte vart skottet kom ifrån och han blevrätt så sur. Helt plötsligt stannar Leoparden till och börjar vride på sitt kanontorn åt mitt håll. "Kuken!", tänkte jag och sprang som fan! Jag hörde en kulspruta smattra bakom mig men jag hann slänga mig in bakom ett hörn innan jag blev träffad. Jag gjorde sedan en cirkelrörelse runt pansarvagnen och stötte då på infanteriet som kom bakom. Upp med AK5:an och skjut. Min plutonschef dog direkt och alla andra dog som flugor. Innan jag själv blev träffad hann jag med att skjuta ner typ 20 soldater bakifrån samt skjuta sönder ett Stridsfordon 90 framifrån med P-skottet. Fullträff! Sedan, när jag försökte springa därifrån eftersom jag va jagad av typ 10 pansarvagnar, blev jag träffad av en kulspruta i ryggen samt att alla pansarvagnar sköt på mig samtidigt. Hade det varit på riktigt hade jag bara varit en pöl på marken :P

Efteråt fick jag beröm för att jag skjutit ut ett Stridsfordon + att hela plutonen fick beröm för att vi lyckades hålla tillbaka dom i över en timme. Över 100 man och typ 5 Stridsfordon och pansarvagnar förlorade fienden. Vad vi förlorade? Hehe, låt mig säga så här, vi dog ;)
En riktig Pyrrhus-seger för fienden kan man säga!

image38

                                                En Leopard-stridsvagn

image39
                                                
                                                                       Ett Pansarskott



Så här höll det på hela våren. Fältvecka här och fältvecka där. Vi gjorde inte så mycket mer än att sitta och vänta på eld-order. Antingen fick vi dom snabbt eller långsamt eller inte alls. Det var rövigt kallt i vilket fall som helst. -20 varje morgon i stort sett. Men tiden gick och vi närmade oss slutövningen som skulle äga rum i Stockholm. Den lät ganska spännande förutom att det var tre fältveckor i streck. Jag skulle ha fel där med gott folk! Nu kanske ni tror att jag kommer skriva 1000 rader om slutövningen för att den var längst, men icke! Det var det tråkigaste, mest vedervärdiga jag varit med om! Under dessa tre veckor i Stockholm, som för övrigt är en pissig jävla skitstad, gjorde vi absolut ingenting som är värt att nämna. Vi väntade och väntade och väntade och...ja ni fattar. Ordet tristess fick en ny innerbörd. Kan ju nämna att vi sov inne i Pansarterrängbilen en natt. Fy fan för det! Kändes som om någon hade vikt mig tredubbel när jag vaknade på morgonen. Kallt va det också! Annars gick tiden långsamt och det var skönt som fan när det va över.

Nu väntade två veckor av vård. Vård av precis allt och alla. Det var slappt men trist. Jävlar vad allt ska vara perfekt. Jävla Fänrik Klug! Om du ser det här din fule jävel, kan du ta och köra upp din AK5:a i röva! Skit ner dig! (fråga om ni undrar :P)
Veckorna gick ändå gansak snabbt och på avslutningsdagen va man lagom glad. 10 månadet av tortyr va slut! Nu blev det fest i Linköping och sedan hem till friheten! Bästa dagen i mitt liv! :D

Det tre bästa sakerna i lumpen:

1: att den tog slut!
2: att den hade ett slut!
3: Slaget om Norra Hamnen i Norrköping samt massa skjutningar med diverse vapen :)

De tre (av en miljon) sämsta sakerna i lumpen:

1: 10 månader av mitt liv borta..
2: "kompisarna" (gäler ej Hammarstrand)
3: Kyla, fältveckor och vård!

Som en liten sammanfattning av det hela kan jag säga att det var 10 bortslösade månader av mitt liv. Jag hade kunnat sitta på toan i 10 månader istället, det hade varit mer givande. Jag avråder alla som tänker göra lumpen starkt från att göra den! Alla jävla practical jokes hela tiden va jobbiga (även om jag inte va oskyldig själv). Kniva sönder kuddar och madrasser, tejpa fast personer i toaletten samtslänga mjöl + vatten i nyllet när man ligger och sover är INTE kul! Jävla as! Nilsson kan suga min bakf*tta! Jobbigt både fysiskt och psykiskt va det och det är definitivt inte för veka personer. Alla brölande befäl kan gå å dö! Jävla diktatur! Jag kan också nämna att jag först va menig, sedan blev befordrad till Korpral och nu, när jag muckat, är Furir. Som en avslutning kan jag nämna att jag för någon månad sen fick en Krigsplaceringsorder som säger att jag ska infinna mig i Skövde vid händelse av krig. Det är det sista jag hör från dom hoppas jag....om inte dansken anfaller förstås! Nä nu får det räcka, jag orkar inte lägga mer tid på militären. Ett stort skämt är vad den svenska försvarsmakten är! 

image40

                                               En vanlig dag i skogen. Jag är längst till höger.


image41

                                                            Ute i fält. Jag är närmast.


image43

Inlåsning av AK5:or

Är hon på riktigt?

Jag hittade ännu en intervju med det blonda ludret och va bara tvungen att lägga upp några citat från den. hon kan ju inte vara på riktigt, hon måste vara något slags troll...

Du blev utsedd till veckans humanist förra veckan, hur kändes det?

- Ja! Jag blev jätteförvånad, jag är nog den minst humanistiska personen som finns tror jag. Jag saknar lite empati som vissa andra människor har. Det är i alla fall vad min pappa säger.

Kommentar: båda förra och detta årtusendets understatement!

Du och din pappa verkar ha ett tätt samarbete som renderat i din framgång. Kan man säga att du är bloggsveriges svar på Tiger Woods?

- Hur menar du med Tiger Woogs?

Kommentar: hahaahahahaahahaahahaah............ahahahaahahaah.....*andnöd*................

Hur känns det att fylla 18 i år?

- Ja, det ska bli jätteskönt att gå ut lagligt. Det är ju inte så kul att bli utslängd halv tre. Man bara: "jaha, tack".

Kommentar: utslängd? Hur fan kom du in, ditt minderåriga luder?!

Sitter du på bussen nu?

- Ja.

Hur känns det? <<<<< Min personliga favorit!!!!!!!

- Jag känner liksom: "Vem har suttit här innan mig? Är det någon äcklig person? Är det en socialdemokrat? Är det någon tjock person?".

Kommentar: är du på riktigt!?

Om Sverige bestod av hundra människor som alla var olika bra, vilken plats skulle du sätta dig själv på?

- Den bästa människan i Sverige! Eller i alla fall någonstans i de översta fem procenten.

Kommentar: du skulle inte ens få vara med på listan, även om hela världens befokning va inkluderad!

Kan du motivera?

Jag tycker att jag är en bra förebild för unga tjejer. Jag visar att man kommer någon vart om man vågar och sticker ut näsan. Jag har ju hela tiden hävdat att man måste vara egoist, och det står jag fast vid. Man måste tänka på vad man själv vill och genomföra det man vill. Jag skriver om saker jag vill göra - och sedan genomför jag dem. Jag får ofta mejl från tjejer som säger att de inspirerats av mig att våga göra saker. Jag kanske saknar självinsikt - men jag tror verkligen att allting är möjligt.

Kommentar: japp, du är en mycket bra förebild som sitter på bussen och tänker på hurvida det suttit en tjock människa på din plats innan. Skulle jag få som jag ville, skulle det bli giljotinen direkt för din del, ditt slabbiga get-luder!

Man kan iaf inte ta ifrån henne att hon har humor..........jävla skäggbiff!

Dagens låt: Dj Blackskin feat. Nate the Great - Tooty Frooty (shake what your mama gave ya! :D)

Äckel-uppsats!

Nu är jag äntligen färdig med den jävla uppsatsen på New Zealand English som jag har ägnat dom 6 senaste timmarna idag åt. Den va helt vedervärdigt jobbig att skriva och om inte flärrot ger mig G på den så ska jag fan våldta hennes brevlåda och posta ett brev i hennes mamma! Tänkte iaf gå å lägga mig om en stund, ska bara hämta mig från skrivkrampen först.

Det jävliga är att på onsdag ska uppsatsen vara inlämnad + att vi har tenta i samma jävla bajs-ämne då. Den ska alltså vara inlämnad till tentavakten före tentan! 09.00 smäller det gott folk! Annars ska jag gymma me Johan vid 10.00 imon och efter det hade jag tänkt sätta mig och lusläsa Språkvetenskapsboken ända fram tills Röverpool-Chomsky börjar 20.45. Då blire Champions League och lite avkoppling före jag lägger mig.
Annars va jag hos Lolli efter skolan idag och hämtade min värra och då slingrade Evvo sig på MSN. Hon sa att jag skulle komma och spela boll....jag trodde det va ett skämt först eftersom....ja...eftersom...äh.....jag trodde det va ett skämt iaf. Men det visade sig vara sant så nu ska vi väl förhoppningsvis spela lite boll nånstans (kanske här, kanske där ;D) på onsdag. Det skulle ju passa bra i så fall eftersom jag inte har något mer den här veckan. Hoppas Lolli vill va me också ;)

Annars är det fisk hos Evvi på onsdag, fisk hos Evvi på onsdag, fisk hos Evvi på onsdag wiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D:D:D:D:D

Anna är i Malmö igen och har lämnat mig åt mitt öde så jag får svälta....nä jag överlever men det blir knappt :P

På onsdag nästa vecka är det Valborg på kåren och förhoppningsvis (om vädret tillåter) grillning innan. Det ser vi fram emot..tänkte gå å köpa biljetter imon lr nåt typ..
Nä nu känns det som att jag svamlar bara så nu lägger jag av..är så trött att jag knappt ser tangenterna längre...bröööööööööööööööl....bröööööööööööööööööööööööööööö............................................zzzzzzzzzzzzzzzzz

Splatter 05.00 på morgonen

I fredags va det filmkväll me kompisar. Lolli, Johan på Tohan och Josse för att vara exakt. Anna va också med eftersom hon är hemma på helgerna. I vilket fall som helst käkade jag och Anna tacos innan och sedan strömmade folket på. Det var en småtrevlig kväll och vi kollade på Trångt i Kistan, Beowulf och Borat. Den sista va "väääry nice"! :P

Igår va en händelserik dag. Vaknade vid 11.30. Sedan gick jag ner och hämtade upp Johan för att därefter slingra bort till gymmet. Lolli va också där och pumpade muskler ;)
Efter gymmet slingrade jag och Lolli hem till mig och kollade på Arsenal-Reading, vilket va ett historiskt ögonblick av många anledningar. Den främsta va att det va första gången jag såg på en fotbollsmatch tillsammans med någon sen jag flyttat till Haytown :D
Arsenal vann iaf matchen med 2-0 och Lolli somnade inte så det va väl trevligt tycker jag ;)

På kvällen gick jag och Anna + Johan först till Kina box och fixade käk, och därefter bort till Lollis lgh. Där söp vi tills klockan va typ halv 12 och sedan gick vi till stan och Ida's. Där shotade vi tills vi bajja ner oss typ och sedan gick vi hem till mig (om det va planerat vet jag dock inte men det blev iaf så ;P). Vi bänkade oss (klockan va nu 03.00) framför TV:n och kollade på splatterfilmen (satan va den sög :P) Ichi the Killer. När klockan slog 05.10 typ, gick Lolli och Johan hem. Dom va så frusna så det va bra att dom fick röra på sig lite ;) 
Martin hade slingrat hem vid halv 3 tiden när vi va i stan. Klockan 05.30 gick jag å la mig iaf och somnade direkt. Jag gick upp 13.00 idag och tänkte skriva på uppsatsen men jag gav upp efter en rad typ. Den tar vi imon efter skolan.

Nu ikväll ska jag iaf göra....typ...nada..vi får se vad som händer helt enkelt.

Notis: Hagamannen va på Ida's igår....eller va det hans brorsa...?

Det va kul iaf och jag hoppas att vi gör om det snaaaaaaaaaart igeeeeeeen :D

Dagens låt: Gyllene Tider - Tylösand (få-på-hjärnan-låt :D)

Au revoir!

Fy fan..

Ni har hört det förr gott folk. Ni vet det vid det här laget. Ni kommer få höra det nu och säkerligen 1000 gånger till. Isabella Löwengrip är ett stort, äckligt, skabbigt luder som suger så jävla hårt att alla dammsugarföretag går i konkurs! Jag finner inga ord för att beskriva hur illa jag tycker om detta ohyggliga monstrum till 17-åring! Jag tänker inte ens försöka. Det skulle leda till att hela blogg.se fick läggas ner pga överbelastning. Istället tänkte jag skriva några av hennes senaste citat så att ni själva får avgöra om ni tycker om henne eller inte (hur man nu kan tveka förstår jag dock ej).

Sagt i en intervju: "Om jag skulle vara tvungen att välja mellan min blogg och Nils (nya pojkvännen), skulle jag välja bloggen. Haha!"

Kommentar: överflödig

Samma intervju: "Jag blir så himla trött på den där jantelagen som verkar gälla i Sverige"

Kommentar: det är jantelagen som gör Sverige till ett så bra land att bo i. Ingen står över lagen! Inte ens en liten f***a som du!

"Att handla och stoppa ner i en påse är okej men när påsen är full och man ser att man måste bära toalettpappret vid sidan om eller chipspåsen, ja då vägrar jag!"
 
Kommentar: öhh?

"Vilken dag! Jag upptäckte ett nytt i-landsproblem idag, nämligen hur ont i armarna man får av att bära alla tunga goodiebags som man får!"

Kommentar: fy fan va synd det är om dig, din snekn*llade jävla get!

Jag skulle kunna fortsätta i all evighet med helt störda citat från ett blont miffo, men jag är rädd om sajten. Blondinbella själv tror att alla nedlåtande kommentarer hon får beror på avundsjuka. Hur jävla dum får man bli!? Jag skulle fan inte vilja vara dig i en enda sekund. Jag hade hellre ätit skit och dött, vilket jag hoppas att du också kan ta å göra snart! Dooooooo iiiiiiit!!!!

Så här skulle ett samtal mellan mig och Blondinbella ha sett ut om vi träffats på stan:

Jag: tjena!
BB: hej, bonde!
Jag: jag bor faktiskt i Halmstad. Inte på landet..
BB: allt utanför Stureplan räknas som landet!
Jag: du har fel (vänlig ton)..
BB: jag har alltid rätt! Fråga min pappa, han jobbar med rättigheter!
Jag: okeeeej.....då skulle jag vilja säga en sak till dig...
BB: säg det snabbt då! Jag ska fika med Hagamannen om 20 minuter..
Jag: det jag ville säga är att......HADOUKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SPLATT!!!!!!
*APPLÅDER AV FOLKET*

Ungefär så hade det sett ut..drömma kan man ju alltid..eller hur? :)

Nä nu orkar jag inte mer. Hade jag kunnat hade jag krävt BB på de minuter det tog för mig att skriva detta inlägget. Jag hade kunnat använda dom till något vettigt istället. Typ sitta å skita..

Rolig onsdag

Vill bara säga först att den här bloggplattformen suger hårdare än en dammsugare inställd på högsta sug!

Igår började dagen med att jag gick upp och "käkade" frukost vid halv 12. Frukosten bestod av ett glas vatten för övrigt. Sedan slingrade jag och Johan bort till gymmet. Där fanns redan ett ägg och två flickor. Efter gymmet blev det Maxi och sedan hem för att göra iordning inför kvällen. Vid 6 kom Johan, Filé, Lolli och Evvi hit för att käga pizza och kolla på Kvarteret Skatan. Sedan kom lite annat löst folk och vi förfestade tills vi gick till Kåren vid halv 12 typ. På Kåren va det väl som vanligt - lite folk men roligt ändå tack vare människorna man va me ;)
En rolig kväll helt enkelt.

Idag va jag väl typ lika bakfull som jag brukar vara. Jag har kollat på Star Trek och snart ska jag börja med mitt uppsatsskrivande igen. Anna kommer vid 5 så vi får se vad som händer sen. Imon tänkte jag å Anna gå till simhallen och simma på eftermiddagen. Jag hoppas att Lolli och Evvi också vill följa med, men om inte så gör det inget. Vi simmar och bubbelpoolar ändå :)

Vi får se vad som händer i helgen iaf. Jag kan ju säga att jag inte är helt främmande för utgång om någon känner för det *pika pika* ;P

Det roligaste som hände igår va annars att Lolli frågade mig om hon kunde få se på Arsenal-matchen hos mig på lördag. Om det bara var fyllesnack eller inte återstår ju att se, men om det inträffar skulle det i så fall bli första gången sedan jag flyttade till Halmstad som jag såg en match tillsammans med någon. Man kan ju inte direkt påstå att jag har ett överflöd av fotbollsintresserade kompisar precis :)

Dagens låt: pallar inte..ont i hövve..

image37

                                                                   Böghög deluxe :D

En skam för mänskligheten..

...är vad Blondinbella är.

Hur kan man sitta i TV och säga att det är fel att INTE enbart köpa märkeskläder!? Ditt lilla, bortskämda drägg, fattar du inte att alla kanske inte har råd att köpa nya kläder varje dag?! Speciellt inte märkeskläder, som har en tendens att vara jävligt dyra. Du ger verkligen blondiner ett dåligt rykte!
Att det enda du skriver om på din blogg är vad du käkar och vad det är för färg på din bh, gör ju inte saken bättre direkt. Fattar inte att det kan vara så många som är intresserade av vad en liten jävla brat har för kläder på sig. Ska du inte börja beskriva dina toalettbesök också?

Ditt patetiska försök att få folk att tro att du känner någon sorts medlidande, genom att du skrev att du satt å tänkte på Engla hela tiden + att du tände ljus, är bara för mycket. Vilket jävla hyckleri! Den enda du bryr dig om är du själv, ditt jävla Gekås-luder! Så lägg ner skitsnacket!
För övrigt va det där med ljuständandet igår jävligt patetiskt. För det första: hur mycket tror ni att Englas familj bryr sig om att vi tänder några jävla ljus i fönstret!? För det andra var det bara ett av många pr-trick för att få Skitbladet att se bättre ut. Aftonhoran kan suga min baguette! Istället för att tända ett ljus borde vi tända mördaren och låta honom brinna långsamt. När han brunnit färdigt slänger vi honom till ett gäng köttätande marsvin och sen går vi hem och tänder ett ljus för marsvinen som tvingats äta ett as..
That's the way to do it!

Annars har jag väl inte så mycket att säga, förutom att jag hoppas och tror att det blir fest imon. Det skulle va kul och jag har redan "samlat" på mig lite folk :) Lolli å Evvi måste komma iaf, annars är det inte lika kul *pika, pika* ;)
Att Sandy kommer gillar jag också. Det var ett tag sen vi sågs och hon ska få en stooooooooor kram när vi ses ;D

Dagens låt: Culture Beat - Got to get it

image36

Äta! Äta! Äta! Äta! Mördar-marsvin av värsta sorten! (Mitt avlidna marsvin Dagobert för övrigt ;D)

Åh Cristina Ronaldo, guldet blev till sand..

Jag tänker inte summera säsongen riktigt ännu. Det får vänta tills den sista matchen är spelad. Men igår kom alltså nådastöten som gör att Arsenal inte längre har någon som helst teoretisk chans att nå ligaguldet i år. Dock var det inte främst den här matchen som gjorde det, utan det är många matcher tillsammans.
Annars såg det som vanligt bra ut igår när Arsenal tog ledningen borta mot Manchester United genom Adebayor i 50:e minuten. Cristina Ronaldo kvitterade på en turligt (men korrekt) dömd straff bara 6 minuter senare. I 72:a minuten kom även 2-1 och allt va i sin ordning. Dock var Arsenal mycket bättre än jag hade trott och spelade stundtals ut Man U totalt och hade även två bollar i stolpen. Oturen grinar dock Arsenal i nyllet ända sen i februari.

Jag är dock inte jättesur då jag redan visste att det va kört. Jag hade inga som helst förhoppningar och därför blev jag inte ledsen. Nu kan nästa säsong få börja tack! Fast först EM :)

Annars har det inte hänt så värst mycket sen senast jag skrev (det är anledningen till att jag inte har skrivit :P).
I fredags gymmade jag å Tohan på dagen och på kvällen blev det TP. Julia, Johan, Josse, Anna och jag satt ett antal timmar och spelade. Jag kom naturligtvis sist, men jag va den moraliska segraren så jag kom egentligen först :)
I lördags hände typ ingenting alls. Jag kollade på lite fotboll, bla Juve-Milan som va en av de bästa matcherna jag sett på år och dar. Igår gick jag och Anna en 2-timmarspromenad i Halmstad och sedan belägrade jag soffan och kollade på fotboll resten av tiden. På Jocke-fronten inget nytt alltså ;)

Om nån timme ska jag ha lektion i Språkvetenskap och sedan blire gym. Ikväll käkar jag väl nåt med Anna och kollar på lite TV. Annars vet jag inte om det händer så mycket. Vissa sitter ju å skriver så fort dom skitit typ. Jag orkar dock inte skriva hur det kändes att skita utan lämnar det åt er fantasi istället..

Jag avslutar med ett grymt bra citat som jag snappade upp för nåt år sen någonstans:

" Av alla oviktiga saker i världen, är fotboll den absolut viktigaste"

Fotboll är inte viktigt om man vill se vad som händer i världen, men om man någon gång vill komma bort från den råa verkligheten, är fotboll det bästa sättet. Man är så inne i matchen att man glömmer allt annat. Testa så får ni se ;)

För övrigt är Cristiano Ronaldo ett stort, sladdrigt, svulstigt deltids-luder!

Ciao!

Bakfylla + Redovisning = Sant?

Svar: jorå, det gick ;)

Igår va det fest och det var en mycket lyckad kväll enligt mig, förutom vissa "incidenter" som skedde. Dessa incidenter tänker jag dock inte ta upp då dom egentligen inte är något att tjafsa om, utan enbart handlar om fylla. Vi va iaf först hos mig och sedan, vid typ halv 11, gick vi till en annan förfest. I lägenheterna mitt emot högskolan va vi iaf och det va trångt men trevligt den korta stund vi va där.
Därefter gick vi till Kåren och va där i stort sett tills den stängde vid 2. Det kanske inte va så mycke folk där, men man behöver bara ha ett sällskap med sig bestående av personer man tycker om, för att det ska bli skoj :)
Det hade jag. Starkt av L och E att inte bli alltför påverkade av "incidenterna" och istället koncentrera sig på att festa å ha kul me mig å Tohan å Phille. Puss på L och E från mig! Ni e bäst! <3

En dålig sak annars va att jag å Tohan blev neddragna i källaren av två våldtäkskvinnor vid namn I och J. Dom försökte sätta på toppar på oss och gud vet vad. Usch! Jag känner demonerna komma å ta mig. Mardrömmarna har redan startat. Fy på er, kvinnor! Ni vet vilka ni e ;D ......................hehe.....................hehe...............lite kul vare ju ändå... :D

Idag när jag vaknade kändes det som att en struts hade våldtagit mitt huvud. Jag kröp in i duschen typ och la mig i fosterställning.......nä så illa vare väl inte men jag mådde ju inte bra om man säger så :P
Efter ett tag va det dags för skola och Fiction. Redovisning (muntlig naturligvis) stod på schemat och jag mådde ju inte så bra så jag trodde jag skulle bajja på mig eller nåt. Men tro det eller ej (Cola-gay :P), det gick bra och jag bajjade varken på mig eller på nån annan, vilket ju iofs va lite synd då vissa förtjänar ett bajj i hövve :D
Sedan gick jag iaf med Johan till Ica Maxi och handlade och här sitter jag nu och runk.....äh jag menar bloggar...

Ikväll hade jag tänkt kolla på The Running Man med min favvo skådis Arnold Schwarzenegger (han e grym ju :D) men först blire som sagt mat och Stargate SG1, vilket jag följer ihärdigt :)

Dagens låt: Basshunter - Camilla (släpp hela låten nån gång, ditt jävla våp!)

Puss på er allihop! Dubbla pussar till E och L ;)

Fy fan för fotboll..

Notera att detta inlägget är skrivet med mycket bitterhet. Det kommer nog ta ett tag att komma över denna förlusten. Igår, direkt efter slutsignalen, kände jag ärligt talat för att typ hoppa ut genom fönstret för att få ett slut på lidandet. Lite överdrivet kanske, men om man är så insatt i ett lag som jag är, är man glad när dom är glada och ledsen när dom är ledsna. Fy fan va ledsna dom va igår! Fy fan va ledsen jag va igår!

1-1 från första mötet mellan Liverpool-Arsenal, där Arsenal blev berövade på årets mest solklara straff. Det skulle visa sig vara avgörande! Dock inte till Arsenals fördel som ni säkert redan listat ut..

Minut 13: 0-1 till Arsenal genom Diaby. Jag skrek lungorna ur mig av glädje!
Minut 30: 1-1 på hörna genom Hyppiä. Jag va inte glad..
Minut 35: Flamini ut pga skada..
Minut 69: 2-1 till Pool genom Torres. Jag gav upp hoppet..
Minut 85: 2-2 genom Adebayor efter en overklig soloraid från eget straffområde av Theo Walcott. Det värsta jag har sett! Maradona-klass på den! Jag va uppe i taket nånstans för övrigt..
Samma jävla minut: domaren och tillika ludret Peter Fröjdfelt dömmer straff till Pool efter att Touré dragit ner Babel. Felaktig straff dock då förseelsen skedde utanför straffområdet! Fitt-Gerrard gör 3-2..

Sedan gör Pool även 4-2 på stopptid när matchen redan är över typ.

Arsenal blir alltså rånade på en SOOOOOOOOLKLAR straff i första mötet och får en ytterst tveksam mor sig i andra. Arsenal va alltså i semifinal i drygt 30 sekunder efter kvitteringen. Säg den lycka som varar liksom..
Jag va helt otröstlig, vilket ni kan fråga Anna om, och jag funderade på att typ gå i ide tills nästa säsong startar..
Detta är det värsta jag har varit med om och det kommer ta jävligt lång tid att komma över..

Ibland önskar jag att jag inte va så jävla insatt och att jag va en hippie eller nåt som inte brydde mig om fotboll. Men hur mycket jag än intalar mig själv att jag inte bryr mig, går det inte att komma ifrån att....det gör jag! Det är sjukt hur mycket jag bryr mig alltså! Så jävla sjukt orättvist! Fy fan för fotboll...

Ta detta inlägget med en gigantisk nypa salt då jag fortfarande är sjukt bitter..

image35

                                                               För alltid i mitt hjärta! <3

...........................

Jag tar livet av mig.......................................................................................................

B

B. B? B! Vad är det som är B? Det är B! Vad är det som är B då? Muntlig redovisning i fiction såklart! Fan va B du är som inte vet det! Du är B!

Nä, nu ska jag sluta psykfalla mig :D
Jag och Linn har iaf suttit idag och pluggat till redovisningen i fiction som vi har på torsdag. Det gick väl rätt så bra förutom att vaåra frågor som vi ska redovisa om är för lätta(!!!!???!!!). Det är svårt att få tillräckligt med info iaf.
Efter vi hade pluggat vare lektion i språkvetenskap och alla skulle ha med sig sina första utkast på uppsatserna till skolan. Jag va typ den enda. Detta innebar att jag, och bara jag, fick all skit. Men jag är nöjd ändå, nu vet jag vad jag ska göra om och göra rätt :)
Efter skolan vare gym och sen handla med Anna. Tacos blev de ikväll. Imorgon ska jag plugga med Linn igen och sedan ska jag gymma och därefter läsa ut boken. Därefter blir det CL och Liverpool-Arsenal. Får se om jag vågar titta. När jag kollade förra onsdagen höll jag på att bajja i byxan av nervositet. Får väl ta med mig mycket toapapper till soffan I guess..

På onsdag blire plugg på muntan och sen, vid 5 typ, kommer Lottis å Evvi å Lolli å kanske någon annan(?) hit för att dumpa sin dricka + dumpa Lottis. Jag och andra människor som säkert kommer va här, ska sedan underhålla Lottisen tills Lökarna kommer tillbaka från sin gasque. Då blire mellanfest här och sedan kåren (I guess?). Ska bli roligt som omväxling mot AW:n. Speciellt att träffa Lotta, hon e som ett sött, litet, ulligt marsvin ;)

Nu ska jag iaf slingra ner bredvid min Anna och sova..ska ju ändå upp rätt så tidigt imon..

Dagens låt: Alex C Feat. Y-ass - Sweetest ass in the world

Bon nuit!

image34

                                                                         Krama! ;)

Pinsamt, Arsenal!

Jag är arg! 1-1 hemma mot Liverpool i ligan idag. Precis som i onsdags. Seger idag var ett måste, men det hjälpte uppenbarligen inte. Det är inte ofta man skäms över att vara Arsenal-fan, men idag är det fan bra nära alltså! Maken till håglöst spel har jag aldrig sett! Min förlamade farfar (no disrespect, mannen!) skulle varit mer rörlig! På tisdag är det CL och LFC borta som gäller. Ingen vinst där och säsongen är över. Inget mer att spela för..
Det finns egentligen inget mer att säga. Skäms, Arsenal! Pinsamt!

Nuff said!

Jantelagen borde finnas i Lagboken

Du skall inte tro att du är något.

Du skall inte tro att du är lika god som vi.

Du skall inte tro att du är klokare än vi.

Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.

Du skall inte tro att du vet mer än vi.

Du skall inte tro att du är förmer än vi.

Du skall inte tro att du duger till något.

Du skall inte skratta åt oss.

Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.

Du skall inte tro att du kan lära oss något.


Det som ni ser här ovan är alltså den beryktade, oskrivna Jantelagen från 1933. Kort kan man säga att lagen säger att man inte ska sticka upp och tro att man är bättre än någon annan på något sätt. Just detta kanske jag inte instämmer i till fullo eftersom man faktiskt kan vara bättre på t ex en sport än vad någon annan i din närhet är. Det är dock inte detta jag tror att Jantelagen vill förmedla i första hand.
Vad jag tror att den vill förmedla är just att du inte har rätt, oberoende av samhällsklass och/eller ekonomisk situation, att sticka ut och säga att du är bättre än någon annan som står "lägre" i samhället. Jag kan ju direkt konstatera att denna lagen absolut inte följs i Sverige eller i något annat land heller för den delen. Dock tror jag att det är fler människor än vad man tror som ändå, på något sätt, lever efter denna principen. Eller i varje fall försöker.
Själv är jag från en typisk arbetarklassfamilj och jag har lärt mig att jag inte ska se ner på andra människor. Det spelar liksom ingen roll vilken ekonomisk situation eller ursprung människan i fråga har. Du ska ändå visa respekt. "Det är väl självklart", tänker ni nu. Varför är det så självklart? Jag kan direkt erkänna att jag inte följer denna oskrivna lag till punkt och pricka. Vem gör det egentligen? Däremot försöker jag så gott jag kan.

Blondinbella (som ni som läser min blogg vet att jag inte precis har mycket gemensamt med, för att uttrycka mig diplomatiskt) är bara ett lysande exempel på hur Jantelagen ignoreras totalt i samhället, av vissa. Hon tillhör de övre klasserna ekonomiskt sett och har således, enligt henne, rätt att se ner på "bondesamhället". Rika människor är ju smartare, inte sant? Absurt om ni frågar mig!
Aksel Sandemose, som skrev Jantelagen, är enligt mig ett av de största genierna som existerat. Allt pga en enda, sketen låtsaslag? Ja! Det enda problemet, som jag ser det, är att han formulerade sig en aning klumpigt. Om man bara läser raderna utan att vara insatt kan det nästan verka lite rasistiskt. Det är inte omöjligt att det är menat så heller, men jag väljer att tolka det på ett annat sätt. Så, för att återgå till dagens samhälle, kan jag utan att tveka en nanosekund säga att en Jantelag i Lagboken hade varit bra. Inte bara för att alla "brats och överklassare" hade varit tvungna att komma ner från sina höga hästar, utan också för att man då skulle tänka till en extra gång innan man öppnade käften.

"Du skall inte tro att du är något" bara för att du är bättre än mig på att skriva, på att räkna. Jag har andra egenskaper som väger upp dina. "Alla människor är lika värda" är ett uttryck man hör ofta och naturligvis håller jag med. Alla människors lika värde är precis vad Jantelagen uttrycker, om än på ett klumpigt sätt. Läs noga vad som står i lagen; Alla meningar börjar med du, vilket indikerar att individen står i fokus här. Oss och vi är också frekventa ord i texten. Detta tyder på att det är ett slags "individen vs samhället"-tänkande inblandat. Det finns ingen individ som står över samhället! Det spelar ingen roll om du har mycket pengar eller om du är bäst i världen inom en sport, du betyder lika mycket, eller för den delen lite, som alla andra. Ingen bryr sig om att du har mycket pengar. Du tror att folk bryr sig om dig mer bara för att du är välbärgad, men du kunde inte ha mer fel! Du skrattar åt "det vanliga folket", men bryr vi oss? Nej! Du tror att du vet mer än oss andra. Vi vet att så är inte fallet. Du tror helt enkelt att du är bättre än oss! Vi vet att vi är lika bra! Detta är Jantelagen, mina vänner!

Att den, som sagt, är klumpigt formulerad gör egentligen ingenting då det med lätthet går att tolka den ändå. Jag har här gjort min egen tolkning av Jantelagen och om det är någon som har en annan gör det mig ingenting. Man skulle kunna säga att Jantelagen är "kommunism light". Grundidén är att alla människor är värda exakt lika mycket, men till skillnad från kommunismen där detta inte följdes överhuvudtaget, tror jag att Jantelagen inte har lika många kryphål. Skulle man införa denna i Lagboken, modifiera den lite så att den passar det moderna samhället mera, samt göra det straffbart att inte följa den, skulle vi få ett mer jämnlikt samhälle. Jag är helt säker på det. Förvisso tror jag inte själv på att det är möjligt att genomföra detta då det finns för många "aristokrater" i samhället. Dessutom gjorde jag nyss själv felet som enligt mig borde vara straffbart; jag såg ner på en grupp med människor. Det straffet hade jag dock gladeligen tagit för att få ett mer jämnlikt samhälle utan fördomar. Man är väl ingen ängel själv men jag försöker i alla fall..


MVH

En ovanligt filosofisk Jocki


Litteraturhistoria = Bajs

Har suttit från 13 tills för en stund sedan med den Brittiska och Amerikanska litteraturhistorian som vi ska ha tenta på imon. Jag, Johan och Julia har kämpat....förgäves känns det som! För det första är det så jävla mycket så att man spyr. All (ALL!) Brittisk och ALL Amerikansk litteraturhistoria! Iaf all viktig och det är inte lite det! Jag kan lätt räkna till över 100 sidor med frågor på bordet bakom mig. Övningstentan va ju inte så trevlig den heller. Förutom att den va på 20 sidor, så va frågorna helt jävla omöjliga. Det va lika många frågor på den Amerikanska biten som på den Brittiska, vilket är jävligt gay eftersom vi knappt har gått igenom den Amerikanska delen.
Nä, vi har iaf gjort ett tappert försök idag att plugga och vi har gjort en del. Mängden information gör dock att allt bara blir som en stor jävla härva och det slutar i att man inte kommer ihåg något alls. Jag tänker gå dit imon iaf och titta på tentan och försöka göra så mycket jag kan. Hur fan ska man komma ihåg alla jävla texter, draman, sånger, noveller och historia vi gått igenom!? Omöjligt! Jaja, ett försök ska göras iaf.

Efter tentan ska jag iaf gå och gymma för att sedan slingra hem till Anna. Vi ska handla godis till kvällen. Vi får väl se om det blir något annat på kvällen också, jag vet icke ännu :)
Hoppas att sötis-Lotta kommer ner nån gång nu i helgen iaf ;)
Matchen Arsenal-Liverpool igår tänker jag inte ens ta upp eftersom jag bara blir sur då. Jag nöjer mig med att säga att Arsenal är bättre än Leverpööl! Dommarjävel! Oj, där kom det ändå..sorry..............kuksugare!...fan jag tror jag får sluta nu så att jag inte förstör bloggen............................!

Blondinbella är ett luder

Japp ni hörde rätt! inte vilket luder som helst dock, utan ett medie-luder. Jag tror faktiskt aldrig att jag har sett en mer desillusionerad och genom-inkompetent människa i hela mitt liv. Jag har läst diverse inlägg på hennes patetiska blogg, som ägs av hennes lika patetiska företag Blondinbella AB (bara namnet får mig av skita på mig av skratt). Jag har bildat mig en uppfattning om vad detta är för människa som lyckats, på något konstigt sätt, att bli så känd genom att bara blogga. Min slutsats är att detta är, även om hon ekonomiskt är samhällets öfverklass, en sorglig och patetisk människa, som har grava psykiska problem. Jag tänker inte ta upp massa citat här, de får ni hitta själva, men att säga något så illa som att barn inte förtjänar att växa upp i familjer med begränsad ekonomi, är bortom min förståelse. Hur jävla dum får man bli!?

Jag påstår inte att jag känner, eller för den delen vill lära känna, Isabella Löwengrip (hahahahaah, namnet!!!), men jag tror jag fattar vad hon är för person ändå. Hon är vad jag skulle vilja kalla för samhällets avskum, bajsvattnet som rinner i våra kloaker eller alla lodisars rövsvett. Eller förresten, det där sista va oschysst mot alla lodisar och A-lagare. Ni har ju iaf någon sorts värdighet i kroppen. Förlåt!
Att se ner på andra människor bara för att hon råkar ha en rik(?) farsa är för mig den ultimata förolämpningen (det enda som fattas är att hon är Man U fan). Hon tror alltså på fullt allvar att man väljer om man vill ha det bra ekonomiskt ställt eller om man ska vara fattig. Än en gång, hur jävla dum får man va!?
Hur kan så många ha detta troll (ja, hon är ful också. Typ botoxad i arslet!) som sin förebild? Det är för mig helt obegripligt. Hon är för fan 17 år gammal! Hur jävla mycket vet en 17-åring om livet egentligen!? Jag vet inte allt, det påstår jag inte, men jag vet fan mer än vad det blonda ludret gör iaf! Det borde göra mig till en mer intressant personlighet och därför rendera i höööööga läsarsiffror, men icke! Jag är ju bara en vanlig Svensson (Olsson :D) som inte har något intressant liv alls. Av vad jag läst på hennes blogg har jag ett mycket mer intressant liv iaf! Fatta att man inte kan leva på smink och makeup, ditt strutsägg! Vem fan bryr sig om vilken jävla frisyr hon har för dagen? Hon skulle lika gärna kunnat ha en död bäver på huvet. Men vänta lite, det har hon ju redan...dumt av mig!

Att BB och hennes peddo-farsa sedan försöker skinna alla på så mycket pengar som möjligt (läs: skolincidenten) gör ju henne bara än mer patetisk. Vem, vid sina sinnens fulla bruk, skulle vilja betala ett blont jävla gatuluder för att hon "råkade" göra reklam för dig på sin blogg!?!? Det är ingen som ens har frågat dig om du kan göra reklam, ditt !¤&(?¤%!!!!!! Jag hoppas innerligt att hon misslyckas i livet och att hon slutar på gatan, som det luder hon ändå är! Vänta lite! Nu gjorde ju jag reklam för dig, Bella. Betala mig, annars stämmer jag dig!

Sedan har hon av någon anledning (läs: någon "kompis" har ljugit för henne) fått för sig att hon är snygg. Mitt svar: AHAHAAHAHAAHAHAAHAHAAHAHAHAAHAHAHAH vänta lite så ska jag hämta andan.......AHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag påstår inte att jag är så himla snygg eller bra själv då det finns något i Sverige som kallas Jantelagen (vilket BB uppenbarligen inte hört talas om), men du säger ju att du är så jävla snygg och bäst så då får du fan ta och skylla dig själv! Här kommer det iaf; DU ÄR FUL OCH ÄCKLIG, DIN BOTOXADE SLYNA! INSE! Alla dina s k vänner har bara ljugit för dig för att komma åt dina pengar!

Nä nu kanske jag va lite för hård. Jag tar tillbaka det jag sagt här ovan och s.....men va fan är det jag sitter å skriver! Jag tar inte tillbaka ett skit, ditt jävla salongsluder! Ät skit och dö! Gärna snabbt så samhället slipper sånna som dig!!! Avslutningsvis vill jag bara säga till Blondinbella (fy fan vilket töntigt namn!): Skit ner dig! Titta sedan ner på skithögen! DET är vad jag tycker om dig!!!!!!!!!!!!!!

Tack för ordet!

Gå in och njut -------------->  http://www.bellasuger.se/
Kolla även in hennes bedårande klipp på youtube!

Arsenal kom, blev utspelade, och segrade!

Eftersom bajs-bloggen har legat nere i två dagar har jag inte kunnat visa mina känslor på ett korrekt sätt efter matchen Bolton-Arsenal i lördags. Därför vill jag be er om en tjänst. Kan ni inte låtsas att det är lördag, klockan är 18 och den fantastiska matchen är precis slut? Tack, va bra! ;D

Vilken jävla vändning! Det värsta jag varit med om sen jag blev Arsenal-fan!
För att ta det från början kan jag nämna att Arsenal va tvungna att vinna borta mot Bolton, som är Arsenals boogie-team* nr.1, för att hänga på i toppen och inte förlora chansen att kunna nå ligaguldet. Det började inte precis så bra som man hade hoppats på. 15:e minuten, försvarsslarv och 1-0 till Bolton. Fan i helvetet, tänkte man då. Värre skulle det bli. Även om Arsenal hade det mesta av bollen va det Bolton som skapade chanserna. Nån gång runt den 33:e minuten gör Arsenals mittfältare Abou Diaby en vansinnestackling med dobbarna före, à la Taylor, och rött kort direkt är ett bajsigt faktum. Ridå och matchen körd såklart! 
Det hela blir inte mycket bättre av att Bolton gör 2-0 i 43:e minuten och jag funderade allvarligt på att stänga av och dammsuga eller nåt istället. Men sedan tänkte jag att jag ändå inte hade något att göra eftersom jag redan dammsugit idag. Jag la mig i soffan för att halvsova/halvkolla på matchen. De första 15 minuterna av andra halvlek såg ut som hela matchen hade gjort, Bolton hade grymma chanser att göra 3-0. Istället händer det. Hörna i 60:e minuten, Fabregas slår den och på bortre stolpen kommer vår franske kapten, William Gallas! 2-1 och hopp igen! Jag vaknar till från min halvslummer i soffan och sätter mig upp igen. 5 minuter senare händer det igen! En djupledsboll till Adebayor, som klackar till Flamini, som missar sitt skott (målvakten räddar). Bollen går ut till Hleb, som blir fälld i straffområdet. SOLKLAR STRAFF! Robin van Persie tar den och drämmer dit den!!!!!! 2-2 och jag kan inte sitta längre. Jag börjar vanka av och an i lägenheten, men det är fortfarnade 20 minuter kvar av matchen. Arsenal radar nu upp chanser att avgöra men missar allt som vanligt. Ett till mål måste in!!!! i 90:e minuten kommer det! En djupledsboll till Hleb som passar snett inåt bakåt till Fabregas som får på en strumprullare. Bollen tar dock på två(!) Boltonförsvarare och går retfullt (för Bolton) in i mål.

Jag tappar fattningen totalt och skriker så högt att grannarna bankar i väggen. Om jag jag i paus lipade av olycka och likgiltighet, lipade jag nu av lycka! Helt sjukt! Jag va inte nåbar i detta ögonblicket och det tog väl typ en kvart innan jag sansade mig. Då hade Arsenal vunnit med 2-3, med 10 man, borta mot BOLTON!!!!!!!!! Fy fan va gött!!!!!!! Det värsta jag någonsin sett, utan tvekan!!!!!!!

AND IT'S ARSEEEEEEEEENAL, ARSEEEEENAL FC. IT'S BY FAR THE GREATEST TEAM THE WORLD HAS EVER SEEN!!!!!!

I övrigt, förra veckan, kan jag nämna att vi va på AW på kåren i fredags. Det va trevligt förutom att alla andra alltid fuskar i TP (eller hur, Evvi? ;D). Efter detta gick vi till Evvi, där vi satt å drack å snackade mest. Sedan gick vi hem. Hur kunde du låta dom va kvar till 3-4 tiden, Evvi? :P Du va iaf söt när du va full ;)
I söndags va mina föräldrar här med käk och igår va jag i skolan och på gymmet. jaja! Jag gjorde grammatik B-tenta i fredags också. Det gick väl sådär. Det va en skelögd gubbe där som va tentavakt. När han kollade på Tapio (som satt bakom mig) och pratade, trodde jag att snackade med mig. Jävla göbblurk! Haha :D

Ikväll är det Champions League. Roma-Man U. Imon är det Arsenal-Liverpool. Go gunners!!!!!!!

Sedan vill jag bara säga att nu till helgen kanske Lottisen kommer ner till Halmstad. Det är det bästa jag hört på väldigt länge. Har saknat dig jättemycke, sötnosen!! <3<3<3<3<3<3

Dagens låt: Scooter - Take a break

Au revoir, mes amis!










* För er som inte vet vad ett boogie-team är så är det ett lag som man har svårare att vinna eller ta poäng av än vad man har att ta poäng av andra. Det behöver inte vara ett bra lag alls (Bolton suger) men man har iaf väldigt svårt för just detta laget.

RSS 2.0